Veel gelezen

In het zonnetje; Job van Driel de mensenmens en voetbalplaatjesverzamelaar

17.000 voetbalplaatjes gekregen en vele mensen blij gemaakt

Leek – De 65-jarige Leekster Job van Driel, wie kent hem niet? Vele mensen uit Leek en omstreken kennen Job door zijn passie en activiteiten rondom de voetbalplaatjes en via voetbalclub VEV’67 waar hij al 40 jaar lid van is.

Kortgeleden kreeg InfoLeek een e-mail binnen van een dorpsgenoot die Job graag in het zonnetje wilde zetten door een artikel op InfoLeek te publiceren. Dit omdat veel mensen zijn acties waarderen en hij iedereen wil helpen in deze rare tijden. Het verhaal over Job lees je hieronder.

De story van de voetbalplaatjes van FC Groningen
Na de geweldige voetbalplaatjesactie van de Jumbo en Historische Kring Leek, heeft Job afgelopen zondag voorlopig het laatste plaatje van de actie ‘50 jaar FC Groningen‘ ingeplakt en Job heeft nog erg veel plaatjes over.

3400 pakjes met plaatjes
Job; ‘Dat het nog gekker kon had ik niet verwacht maar het kon dus wel. Tijdens de FC Groningen voetbalplaatjesactie heb ik weer heel veel plaatjes gekregen van de Walking Football bij VEV’67, de buurtjes en heel veel vrienden en kennissen. Job heeft van de Walking Football en de buurtjes alleen al meer dan 1200 pakjes gekregen en kwam in totaal op 3400 pakjes uit. Dit is nog zonder alle dubbele, vervolgd Job.’

De tekst gaat verder onder de fotoFoto: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

17.000 plaatjes
Per pakje zitten er 5 voetbalplaatjes in, dus heeft hij meer dan 17.000 plaatjes gespaart. Job; “Gekkenhuis!” ‘Gelukkig had ik hulp van mevrouw van Driel en de familie Alkema die héééél veel pakjes hebben opengemaakt en gesorteerd voor mij en ook albums hebben volgeplakt.’

Erg veel mensen blij gemaakt
Job heeft totaal 30 volgeplakte albums weggegeven aan kennissen, buurtgenoten, vrienden en andere fanatieke verzamelaars. Ook heeft Job 10 albums aan de Voedselbank gegeven. En naast het weggeven van albums heeft hij ook heel veel mensen van de laatste ontbrekende plaatjes weten te voorzien. Zo kwam er zelfs iemand uit Hoogkerk met de scootmobiel naar Leek om zijn ontbrekende plaatjes bij Job te halen.

De tekst gaat verder onder de fotoFoto: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

Mis je nog plaatjes?
Job vervolgd; ‘Ik heb nu nog 3 volle albums en duizenden plaatjes, niet normaal! Dus mis je nog plaatjes of heb je nog maar een half album vol, meld je bij mij en je krijgt een volle mee. Wij plakken je halve album daarna weer vol. Ook voor de ouders; heb je een zoon of dochter idolaat van FC Groningen of een nieuw behangetje voor op de muur het kan altijd, ik heb genoeg. Tot slot wil ik iedereen bedanken voor alle plaatjes en leuke reacties van deze toch weer geweldige actie.’

Foto: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

Back to top button