Veel gelezen

20-jarige inwoner uit het Westerkwartier aangehouden na levensgevaarlijke achtervolging in Groningen

Politieauto en vluchtauto zwaar beschadigd en afgesleept

Groningen/Westerkwartier – Gisteren hield de politie na een achtervolging, door een gedeelte van de stad Groningen, een 20 jarige inwoner uit de gemeente Westerkwartier aan.

Er werd bij de politie melding gedaan van een bestuurder, die tijdens het rijden lachgas zou gebruiken en daarbij asociaal weggedrag vertoonde. Hierop hebben meerdere politie eenheden, waaronder Team-Verkeer, uitgekeken naar het voertuig van de bestuurder.

Dollemansrit
Op de A28, net voorbij het Julianaplein, kwamen enkele politie eenheden achter het betrokken voertuig te zitten en gaven de bestuurder daarvan een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. De bestuurder verliet kort daarna de snelweg en reed in de richting van het Hoornsemeer.

Op de politie ingereden
Vanaf dat moment is Team-Verkeer met het Snelle Interventie Voertuig (SIV) aangesloten bij de achtervolging. De achtervolging ging vervolgens door de wijk Hoornse Meer. Daarna reed de achtervolgde bestuurder terug richting de A28 en verliep de achtervolging verder over de van Ketwich Verschuurlaan, door de Goeman Borgesiuslaan en de Helperzoom. Daar kwam het voertuig uiteindelijk tot stilstand, omdat de bestuurder van het voertuig opzettelijk op de politie inreed en tegen het dienstvoertuig botste.

Tijdens de dollemansrit van de bestuurder, wisten meerdere voetgangers en bestuurders gelukkig zijn voertuig te ontwijken, om zo ter nauwe nood een aanrijding te voorkomen. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Getuigenoproep
De politie is opzoek naar getuigen, die mogelijk dashcam- of camerabeelden van deze achtervolging hebben. Ook zijn ze opzoek naar slachtoffers die schade hebben opgelopen of in levensgevaar zijn geweest door de gevaarlijke actie van deze bestuurder.

Back to top button