Minima Westerkwartier ontvangen eenmalige uitkering van 200 euro

Westerkwartier – Vrijwel iedereen wordt in 2022 geconfronteerd met extra kosten voor levensonderhoud. De gemeente Westerkwartier geeft daarom aan minima een eenmalige uitkering van 200 euro. De minima ontvangen de uitkering in het eerste kwartaal van 2022.

Wethouder Pieter van der Zwan: ‘Er zijn inwoners die vanwege de huidige ontwikkelingen, in hun portemonnee voelen dat ze het eind van de maand slecht of niet halen.  Hier willen wij ruimhartig mee omgaan en daarom willen we hen deze  tegemoetkoming bieden’.

Zodra wij meer informatie hebben over de aanvraag en uitbetaling communiceren wij dit. Houd de website en de gemeentepagina in de gaten voor meer informatie.

Deze uitkering komt bovenop de twee maatregelen van de Rijksoverheid:

  • Korting op de energiebelasting (voor elk gezin);
  • Tegemoetkoming 200 euro (voor lage inkomens).
Back to top button