Sponsorloop wandeling Leek – Westerbork levert €2.209,40 op

LEEK – De werkgroep van de Historische Kring in Leek die ter herinnering aan de 61 omgekomen joden uit Leek tijdens de Tweede Wereldoorlog een wandeling van Leek naar Westerbork maakt, vordert goed. Het boekje waarin de wandeling beschreven wordt zal in de zomer van 2017 het licht zien.

Maar om het boekje te drukken is geld nodig. Daartoe zijn er afgelopen weken twee sponsorlopen gehouden. De eerste loop was op maandag 10 oktober en werd gedaan door ruim 200 leerlingen van de derde klassen van de Lindenborg. De leerlingen wandelden de eerste etappe, een rondwandeling door Leek,  langs ‘joodse’ locaties in het dorp, zoals het voormalige tramgebouw (waar vandaan de joden vertrokken), het joodse schooltje en de begraafplaats. Ook bij de woonhuizen en de winkels van omgekomen joden werd kort stilgestaan. Deze route van ongeveer 7 km is overigens voor iedereen voor € 2 verkrijgbaar bij de Historische Kring, elke zaterdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur in de bodewoning bij het gemeentehuis te Leek.

In de week van 24 t/m 28 oktober wandelde de initiatiefnemer van de tocht, Herman Oosterman, met een groepje enthousiaste wandelaars de overige etappes van Leek via Roden, Peize, Groningen, Haren, Zuidlaren, Assen en Hooghalen naar het kampterrein Westerbork in vijf dagen. Herman en de wandelaars werden op deze vijfdaagse wandeltocht eveneens gesponsord door familie, vrienden en sympathisanten.

Met beide tochten is een mooi bedrag aan sponsorgeld opgehaald, €2.209,40. Maar de werkgroep kan nog meer geld gebruiken. Wilt u dit initiatief ook sponsoren, ga dan www.vanleeknaarwesterbork.nl daar staat veel informatie over de tocht en het te drukken routeboekje. U kunt zich daar nu ook al voor intekenen tot 1 januari. U krijgt dan een korting van €3 op de eindprijs van het boekje. Die is na verschijning €12,95. Behalve de route staat in het boekje ook informatie over de joodse gemeenschappen in Leek, Groningen, Haren, Zuidlaren en Assen.

   
Back to top button