Huurders Wold & Waard belonen 35 Nul-Op-de-Meterwoningen met rapportcijfer

Westerkwartier – De Adviescommissie Bouwen en Wonen -WAC- Westerkwartier deed een WoonKwaliteitOnderzoek naar 35 NOM-woningen van woningcorporatie Wold & Waard in Grootegast.

Donderdag 23 december overhandigde Jan Ausma, voorzitter van de Adviescommissie, het onderzoeksrapport aan Janneke Klijn, directeur-bestuurder van Wold & Waard en aan wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi van de gemeente Westerkwartier.

Onderzoek
Wold & Waard schakelt voor veel van haar nieuwbouwprojecten de Adviescommissie Bouwen en Wonen -WAC- Westerkwartier in voor adviezen. Deze adviezen richten zich op de gebruikskwaliteit van de woonconsument. Wold & Waard vindt het belangrijk te weten hoe de bewoners hun nieuwe woning ervaren.

De betreffende Nul-Op-de-Meterwoningen zijn nu bijna twee jaar bewoond. Alle bewoners konden via een vragenlijst hun waardering geven over de (gebruiks)kwaliteit van de woning en de woonomgeving. De betreffende huurwoningen van Wold & Waard zijn deels bedoeld voor kleine gezinnen en deels voor senioren. De woningen beschikken niet over een gasaansluiting. Energie wordt geleverd via onder andere een warmtepomp en zonnepanelen op de woningen.

Rapportcijfers
De bewoners belonen de gezinswoning met een gemiddeld cijfer van 7,6. Deze werd beoordeeld op 8 hoofditems. De seniorenwoning krijgt een gemiddelde van 8,2. De woonomgeving, beoordeeld op 3 hoofditems, krijgt gemiddeld een 7,3. De bewoners zijn vooral tevreden over het gelijkvloers wonen, de ruimte boven, de mooie plek in het centrum en de lage energiekosten. Daarnaast hebben ze een paar aandachtspunten benoemd, zoals de grootte van de leefruimte op de begane grond en de opbergruimte in de keuken. 89% van de bewoners beveelt deze woning aan nieuwe huurders aan.

WAC Westerkwartier
Adviescommissie Bouwen en Wonen Westerkwartier, ook wel WAC (woonadviescommissie) genoemd, adviseert tegen een acceptabele onkostenvergoeding. Vanuit meerdere invalshoeken, bij nieuwbouw of renovatieplannen. Het hele onderzoeksrapport is te lezen op www.wacwesterkwartier.nl/adviezen.

Back to top button