Veel gelezen

Code oranje afgegeven wegens spekgladde wegen; meerdere auto’s raken van de weg

Regio –  Wegens spekgladde wegen in het noorden van Nederland heeft het KNMI code oranje afgegeven voor de provincies Groningen, Drenthe en Friesland.

Dit weeralarm geldt van maandag 8.00 uur tot 11.00 uur. Het is op meerdere plaatsen verraderlijk glad als gevolg van (mot)regen op een bevroren ondergrond. Hierdoor ontstaat ijzel.

Later in de ochtend wordt de koude lucht verdreven en zal de gladheid verdwijnen, als laatste in Groningen.

Voertuigen van de weg
Er zijn meerdere voertuigen van de weg gegleden of met elkaar in botsing gekomen door de gladheid. Maandagochtend belandde een auto in de sloot naast de A7, dit gebeurde ter hoogte van Marum.

Door de gladheid op de snelweg kwam de auto in een naastgelegen sloot terecht. Een vrachtwagenchauffeur heeft de bestuurder opgevangen in de warme cabine van zijn vrachtwagen.

Het ambulancepersoneel heeft de bestuurder nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een berger kwam ter plaatse om de auto te bergen. Het verkeer op de snelweg tussen Marum en Drachten heeft geen hinder ondervonden door het ongeval.

Auto tegen boom
Op de Zeverhuisterweg in Nieuw-Roden is vanochtend rond kwart voor 9 door de gladheid een auto frontaal op een boom gebotst. De weg was daar plaatselijk zeer glad.

Door de klap raakte de auto zwaar beschadigd. De bestuurster is door het ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. De berger heeft de zwaar beschadigde auto afgevoerd.

Foto’s: Jelte Haumersen/InfoLeek.nl

 

Back to top button