Lezing door huisarts Edwin Toxepeus over inzet computertechnologie in gezondheidszorg

LEEK – ICT en gebruik van computers in de gezondheidszorg …. Wat u ervan moet weten en wat kunt u er zelf mee? Vrijdagmorgen 3 februari, geeft Edwin Toxepeus, huisarts in de huisartsengroepspraktijk in Leek, een presentatie over toepassing van computer en informatietechnologie, specifiek in zijn praktijk en in de gezondheidszorg in het algemeen.

Computers en automatisering zijn niet meer weg te denken in de gezondheidszorg. Op een goede manier toegepast levert het veel profijt op in een efficiënte verwerking van informatiestromen:

– van uw bezoekje aan de huisarts spreekt uw huisarts een verslagje in, in een microfoon, en wordt daarvan automatisch een ‘getypte’ versie in een patiëntendossier in de computer vastgelegd;
– uw recepten worden via Internet toegezonden naar uw apotheek,
– uw patiëntendossier is -als het moet- ook in het Maastricht UMC te bekijken
– informatie-uitwisseling (foto’s, tekst, tests, diagrammen) tussen huisarts en ziekenhuis gebeurt voornamelijk digitaal en gaat supersnel; er gaat nog maar weinig via ’trage’ straatpost.

Er zijn natuurlijk ook altijd hakeneenogen: je moet er niet aan denken dat al jouw persoonlijke informatie ergens zo maar op straat ligt

In vogelvlucht meent de heer Toxopeus u mee in de wereld van praktijkwebsites, patiënten portaal, elektronische communicatie tussen huisarts en specialist en het uitwisselen van medische gegevens tussen verschillende zorgverleners.

 

U bent van harte welkom bij deze presentatie, Vrijdagmorgen 3 februari, van 9.30 – 11.30 uur, in de grote zaal van Dienstencentrum ‘de Schutse’. Toegang is vrij, reserveren niet nodig; Een kopje koffie of thee in de pauze is voor eigen rekening.

 

   
Back to top button