Oliebollenkraam in Leek schenkt voor de 15de keer oliebollen aan de Voedselbank in Westerkwartier

Leek – Woensdagmorgen 29 december heeft Daniël Teekens van de Groninger gebakkraam op de Dam in Leek 1200 oliebollen geschonken aan de Voedselbanken in de gemeente Westerkwartier.

Daniël verteld; ‘We doen dit met veel plezier nu al voor de 15de keer en vinden het erg mooi om de positieve reacties te horen van mensen. Het is voor ons een kleine moeite voor veel plezier. Vanmorgen zijn we om 6 uur begonnen met bakken van alle oliebollen.”

Verspreiden door het Westerkwartier
Jan Wilken van de voedselbank kwam rond half 10 naar de kraam in Leek om alle kratten met oliebollen in te laden. Vervolgens brengt hij deze naar de verschillende afgiftepunten in Leek, Grootegast, Zuidhorn en Marum. Daar worden ze verdeeld en ingepakt en vervolgens meegegeven aan de circa 100 gezinnen die van de voedselbank afhankelijk zijn.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

Back to top button