Brandweer Leek ook dit jaar uitgerust met bodycams tijdens oud & nieuw

Provincie/Leek – Ook dit jaar bereidt de Veiligheidsregio Groningen zich weer goed voor op oud & nieuw. Ze zetten verspreid over de regio bodycams in, zo ook bij brandweer Leek.

Hiernaast stimuleren ze alle collega’s om aangifte te doen als ze te maken krijgen met agressie of geweld. Want geweld mogen ze natuurlijk niet accepteren.

Vorige jaarwisseling zijn voor het eerst bodycams ingezet, als pilot. De meeste brandweercollega’s vonden dit voor herhaling vatbaar. Dit jaar konden alle kazernes aangeven of ze tijdens de jaarwisseling bodycams willen inzetten of niet. Inmiddels zijn de camera’s uitgereikt aan de kazernes die hierom hebben gevraagd. Met de inzet hiervan beschermen ze onze collega’s. Mocht er iets voorvallen, dan kunnen de beelden worden gebruikt als bewijsvoering bij een eventuele strafzaak. Ook hopen ze hiermee geweld te ontmoedigen.

Aandachtskaartjes aangifte
Daarnaast krijgen alle collega’s ‘aangiftekaartjes’. Op die kaartjes staat waar je om moet denken bij het doen van aangifte. Dit is een initiatief van de ‘Taskforce Onze Hulpverleners Veilig’. Zo hopen ze samen dat er meer aangifte wordt gedaan, zodat daders beter worden vervolgd. Meer informatie vind je hier.

Back to top button