Alle informatie omtrent Tweede Kamerverkiezingen 2023 op woensdag 22 november

Westerkwartier – Op woensdag 22 november 2023 mag u stemmen voor de leden van de Tweede Kamer. De stempas hiervoor ontvangt u in week 43. U mag in elk willekeurig stembureau in de gemeente Westerkwartier uw stem uit brengen. Een overzicht van de stembureaus vindt u op westerkwartier.nl/stembureaus.

Stempas kwijt of niet ontvangen

Hebt u geen stempas ontvangen of bent u de stempas kwijt? Dan zijn er drie mogelijkheden om een nieuwe stempas te krijgen.

  1. Digitaal nieuwe stempas aanvragen
    Als u beschikt over een DiGiD-code kunt u online een nieuwe stempas aanvragen.
  2. Persoonlijk aanvragen in gemeentehuis
    U kunt tot uiterlijk dinsdag 21 november 2023 12.00 uur persoonlijk een vervangende stempas aanvragen bij de balies inwonerszaken in Leek en Zuidhorn van de gemeente Westerkwartier.
  3. Verzoek per e-mail of brief
    Uw schriftelijke verzoek om een vervangende stempas moet de gemeente uiterlijk op vrijdag 17 november 2023 hebben ontvangen. Dit kan door te mailen naar [email protected] of een brief te sturen naar de gemeente Westerkwartier, t.a.v. team Inwonerszaken, Postbus 100, 9350 AC Leek.

Iemand anders laten stemmen

Bent u op de dag van de stemming niet in staat zelf uw stem uit te brengen, dan kunt u iemand anders machtigen voor u te gaan stemmen. Dit kan op verschillende manieren.

Onderhandse volmacht

  1. Vul op de achterkant van uw stempas de gegevens in van de persoon die u machtigt.
  2. Zet allebei een handtekening op de achterkant van uw stempas.

Houd hierbij rekening met de volgende voorwaarden:

  • De persoon die u machtigt moet ook inwoner zijn van de gemeente Westerkwartier en een stempas hebben ontvangen.
  • De persoon die u machtigt mag niet meer dan twee machtigingen aannemen en moet de stemmen gelijktijdig met de eigen stem uitbrengen.
  • De persoon die u machtigt heeft een (kopie/foto op telefoon) van uw identiteitsbewijs. Uw identiteitsbewijs mag op de dag van stemming maximaal vijf jaar verlopen zijn.

Schriftelijke volmacht
Verblijft u buiten de gemeente op het moment dat de stempas op uw deurmat valt, dan kunt u de volmacht niet meer persoonlijk overdragen. In dat geval kunt u van tevoren dit schriftelijk regelen door een volmachtformulier L8. Deze kunt u vinden op onze website. Het formulier moet uiterlijk vrijdag 17 november 2023 ingevuld en ondertekend ontvangen zijn.

Ergens anders stemmen/Kiezerspas

Kiezerspas
Een kiezerspas vraagt u aan als u niet binnen de gemeente Westerkwartier wilt gaan stemmen.

Digitaal aanvragen
Als u beschikt over een DiGiD-code kunt u online een kiezerspas aanvragen.

Schriftelijk aanvragen
U kunt tot vrijdag 17 november 2023 een kiezerspas aanvragen. Mail uw aanvraag naar [email protected] of stuur uw aanvraag naar:
Gemeente Westerkwartier, t.a.v. team Inwonerszaken, Postbus 100, 9300 AC LEEK

Persoonlijk aanvragen
U kunt tot dinsdag 21 november, 12.00 uur persoonlijk een kiezerpas aanvragen bij de balies inwonerszaken in Leek en Zuidhorn tijdens de openingstijden.

Ga naar https://www.westerkwartier.nl/verkiezingen voor alle informatie over de verkiezingen.

   
Back to top button