Onverwachte ontwikkelingen clubkampioenschap schaakclub Leek

LEEK – Het clubkampioenschap van de schaakclub  Leek e.o. wordt aan het einde van het seizoen beslist door twee play-off-partijen tussen de nummers één en twee van de interne competitie.

De nummer één van de ranglijst, Pieter Doller, heeft daarbij het voordeel dat bij een 1 – 1 uitslag na twee partijen, hij tot clubkampioen wordt uitgeroepen. Afgelopen vrijdagavond werd de eerste partij enigszins onverwacht gewonnen door Martien Veldman, die daarmee een 1 – 0 voorsprong nam. Doller móét nu de tweede partij op vrijdag 12 mei winnen om alsnog clubkampioen te worden. Veldman trok in de partij met wit het initiatief na een afruil van zware stukken naar zich toe, en speelde het eindspel met gelijke lopers en iets verder opgerukte pionnen, vakkundig uit. Beide kemphanen hebben aangekondigd zich optimaal op de tegenstander voor te bereiden voor de allesbeslissende partij over drie weken.

De andere schakers spelen in de interne competitie door voor de titel Best off the Rest, waar na vrijdag nog twee schakers voor in aanmerking komen. Enrique Arriola maakt daar als huidige nummer drie de meeste kans op, maar door verlies tegen directe concurrent Frans Huisman, is zijn voorsprong minimaal geworden. Ook hier valt de beslissing pas op 12 mei, waarbij Arriola alleen bij winst zeker lijkt van de titel Best off the Rest, en anders afhankelijk is van het resultaat van de partij van Huisman.

Op vrijdag 28 april 2017 organiseert de schaakclub Leek het traditionele Drie Provinciën Gongschaaktoernooi met deelname van teams uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Tijmen Hofstra doet namens de NOSBO mee aan het Nederlands schaakkampioenschap voor A-junioren, dat deze week in hotel van der Valk in Assen wordt gehouden.

   
Back to top button