Inwoners Westerkwartier krijgen gratis isolatie offerte

Ingezonden artikel – Inwoners van de gemeente Westerkwartier die van plan zijn om hun woning te laten isoleren, kunnen vanaf vandaag een gratis offerte aanvragen bij Isolatiebedrijf Groningen.

Ondanks de drukte bij isolatiebedrijven gaat de isolatie van woningen in Nederland vooralsnog te langzaam. Dat stellen de ChristenUnie, CDA en GroenLinks op basis van eigen berekeningen. Politici van de drie partijen maken zich zorgen dat diverse afspraken uit het Klimaatakkoord op deze manier niet worden gehaald. Volgens het Klimaatakkoord zouden alle woningen in ons land in het jaar 2050 duurzaam moeten zijn. Maar zoals het er nu aan toe gaat, lukt dat pas in 2100.

Woningisolatie Westerkwartier versnellen
Om de isolatie in Westerkwartier te versnellen, biedt Isolatiebedrijf Groningen vanaf dit jaar gratis isolatie offertes aan aan inwoners van de hele gemeente. Op deze wijze hoopt het bedrijf bij te dragen aan snellere verduurzaming van woningen in de regio. Iedere inwoner van het Westerkwartier die een huis bezit, kan via een online contactformulier een gratis prijsopgave aanvragen. Deze wordt vervolgens via e-mail toegestuurd. Wie een aanvraag doet, kan kiezen voor bodemisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie of dakisolatie.

Binnen 2 werkdagen een kostenindicatie
Een online offerte aanvragen kost 1 minuut. Na het invullen van een paar gegevens, ontvangt men binnen 2 werkdagen een prijsopgave per e-mail. Dat wil overigens niet zeggen dat je hier dan aan vast zit. Het aanvragen van een offerte is namelijk gratis en vrijblijvend. Je hoeft er in principe dus niets mee te doen, maar het is wel handig om te weten hoe duur het isoleren van je woning is als je dat dit jaar toch van plan bent. Ook kun je de offerte vergelijken met die van andere isolatiebedrijven in het Westerkwartier en omgeving om zo tot de beste prijs te komen.

Subsidie voor isolatie loopt op tot 30%
Bovendien krijgt iedereen die dit jaar zijn of haar wil isoleren een behoorlijk deel van de kosten vergoed, want sinds 1 januari 2022 gelden er nieuwe subsidieregels voor woningeigenaren. Waar je vorig jaar tot 20% van de kosten voor isolatie vergoed kon krijgen, is dat inmiddels gestegen tot maar liefst 30%. Met de stijging wil de regering eigenaren van woningen stimuleren om te verduurzamen. De subsidie is onderdeel van de ‘Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing’ van het RVO.

Back to top button