Binnenvaartschip ramt Dorkwerderbrug bij Aduard en verliest stuurhut

Aduard – De Dorkwerderbrug over het Van Starkenborghkanaal nabij Aduard is dinsdagavond geramd door binnenvaartschip De Curaçao, een 130 meter lange gastanker.

Door de botsing is de stuurhut van het schip volledig ingedrukt en vernield. Aldus omstanders probeerde de schipper nog te remmen door de motor hard in de achteruit te zetten. Echter mocht dit niet baten en was een aanvaring het gevolg. Waardoor de aanvaring kon gebeuren is niet bekend.

De politie en een aannemer van Rijkswaterstaat zijn inmiddels ter plaatse voor de inspectie en afhandeling. De brug kan momenteel niet bediend worden totdat de schade goed in beeld is gebracht. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Lees ook: Binnenvaartschip ramt brug bij Aduard; auto te water en stuurhut kapot

Foto’s: Auke Mulder/112Groningen

 

Back to top button