Nieuwjaarswens van burgemeester Ard van der Tuuk voor alle Westerkwartierders

Westerkwartier – Burgemeester Ard van der Tuuk heeft een nieuwjaarswens voor de inwoners van de gemeente. Deze lees je hieronder:

Beste inwoners, beste Westerkwartierders,

Ik wens jullie allemaal: gelukkig nieuwjaar, veul hail en zeeg’n, lokkich nijjier!

2021 was een jaar dat nog altijd helemaal in het teken stond van corona. Een jaar waarin ik me samen met u geregeld zorgen heb gemaakt. Zorgen over hoe lang dit virus nog blijft, over onze gezondheid. Zorgen ook over de ouderen, de jeugd en de kwetsbaren in onze samenleving, over de vele ondernemers en werkenden die zo hun best doen en steeds maar weer tegenslagen te verwerken krijgen. Zorgen over u allen en hoe u steeds weer moet omgaan met de veranderende regels en de aanpassingen die ze vergen.

Gelukkig bracht 2021 ons naast zorgen ook lichtpuntjes. Deze veranderende wereld vraagt creativiteit, doorzettingsvermogen en veerkracht en die kwaliteiten zie ik in onze gemeente volop om mij heen. En daar ben ik trots op! Sportscholen die digitale thuislessen geven of buitensporten aanbieden. Scholen die alles op alles zetten om het onderwijs -soms in aangepaste vorm- door te laten gaan. Ondernemers die blijven vechten voor hun bedrijf en creatieve nieuwe concepten ontwikkelen. Ik ben er trots op als ik zie hoe mensen in onze gemeente elkaar steunen en hoe we met elkaar doorzetten. En ik ben blij dat de meeste mensen ervoor kiezen om zich aan de maatregelen te houden. We hebben met doorzettingsvermogen, veerkracht en flexibiliteit het afgelopen jaar laten zien dat we een krachtige gemeenschap zijn in onze gemeente Westerkwartier.

Het jaar 2021 hebben we achter ons gelaten en samen met u kijk ik uit naar 2022. Een jaar waarin we hopelijk samen de coronacrisis achter ons kunnen laten. Laten we volhouden met elkaar en vooral ook de mooie dingen niet uit het oog verliezen. Een tijd geleden ontmoette ik mevrouw Boekema-Hut op haar 110e verjaardag. Zij wees mij erop dat het in het leven echt gaat om het genieten van mooie, kleine dingen; de smaak van boerenkool, het neuriën van een lied, een mooie sterrenhemel en de opgaande zon. Laten we met die gedachte samen vooruitkijken, want dat is de kant die we opgaan!

Ik wens u en iedereen die u liefhebt een mooi, gelukkig en gezond 2022. Laten we er samen een prachtig nieuwjaar van maken.

Ard van der Tuuk
burgemeester

   .
Back to top button