OWK komt met punt uit Heerhugowaard en behoud koppositie in eerste klasse

HEERHUGOWAARD/OOSTWOLD – De selectie van kv owk moest dit weekend aantreden in Heerhugowaard. Tegen de onbekende tegenstander Apollo. Deze ploeg heeft tot nu toe slechts twee punten verloren en stond daarmee dus vlak achter de Oostwoldjers op de ranglijst.

Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd in de strijd om de eerste plek in deze 1e klasse poule. De ploeg zag al snel dat er gespeeld moest gaan worden op een niet al te best, spekglad en hard veld. Iets wat niet in ons voordeel bleek. In de voorbespreking gaf coach Michel Daling aan dat we ons door deze “sluipmoordenaars” niet in slaap moesten laten gaan sussen.

In het begin van de wedstrijd liet OWK mooie aanvallen zien en kwam zo op een 0-1 voorsprong.  Al snel werd in de eerste helft duidelijk dat geen van beiden ploegen van plan was om hier punten te laten liggen. De CINX-formatie had aanvallend de zaakjes op orde, maar liet het verdedigend te vaak op strafworpen en vrije ballen aankomen. Hierdoor wist geen van beide ploegen los te komen. Driemaal kwam Apollo op twee punten voorsprong maar vlak voor rust rechtte OWK de rug en boog een 10-8 achterstand om in een 10-12 voorsprong. Door (wederom) een vrije bal voor Apollo kwam de uiteindelijke ruststand op 11-12 .

In de rust liet de thee even op zich wachten. Coach Michel Daling maakte duidelijk dat hij tevreden was met het aantal gemaakt doelpunten. Echter,  verdedigend moest er een tandje bij.

Na vijf natte minuten werd het 12-12. De tweede helft liet een totaal ander beeld zien. Nu was de boel juist verdedigend op orde, maar werd de korf moeilijk gevonden. Hierdoor was het in deze helft stuivertje wisselen wat resulteerde in een 16-16 eindstand.

Voor OWK zal dit punt ongetwijfeld meer gekoesterd worden dan door Apollo. Door dit zwaarbevochten punt blijft OWK 1 koploper in de eerste klasse. Volgende week wordt er voor de verandering op zaterdag gespeeld. Het tweede speelt om 17:30 tegen DOS Kampen. Het eerste zal om 19:00 spelen tegen Waterpoort. Supporters zijn tijdens deze laatste thuiswedstrijd op het veld dan ook weer zeer welkom in Oostwold. Nadien hopen we op een hoop gezelligheid in het sportcafé van de onze Gaveborg.