FitGaaf!-app Westerkwartier gezonde start van 2022 voor het hele gezin

Westerkwartier – Met steun van de Gemeente Westerkwartier heeft FitGaaf! een mobiele app voor kinderen gemaakt. Deze app leert kinderen van 4 t/m 12 jaar meer over gezond eten, drinken, bewegen en slapen. Alle kinderen en ouders/verzorgers in Gemeente Westerkwartier kunnen deze app gratis testen. Ga naar Fitgaaf voor meer informatie of om meteen te starten.

Verdien punten voor een gratis beloning
In de app kunnen ook mini-games worden gespeeld. Zo leren kinderen bijvoorbeeld welke soorten fruit er zijn en waar deze vandaan komen. In een gezin kunnen meer kinderen meedoen. De ouder of verzorger maakt een hoofdaccount. Ook ouders en verzorgers kunnen in de app punten verdienen. De punten kun worden ingewisseld. Bijvoorbeeld voor een gratis kookboek of een gratis toegangskaartje voor zwemkasteel Nienoord. De app is volledig gratis en werkt maximaal 21 dagen.

Kinderen maken zelf gezonde keuzes met FitGaaf!-app
De FitGaaf!-app is een leuke en verantwoorde app. Doel van de app is gezond eten, drinken, bewegen en slapen leuker te maken. Gezonde keuzes worden beloond met digitale stickers. Zoals groenten eten of water drinken in plaats van frisdrank.

Wethouder Gezondheid, Sport en Voedsel Elly Pastoor: ’’De app past geweldig bij zoveel onderwerpen waar we als gemeente aan werken: Kickstart Westerkwartier, het Voedselakkoord, JOGG (Gezonde jeugd, Gezonde toekomst), Lokaal Preventieakkoord en het Lokaal Sportakkoord. De jeugd heeft de toekomst. Het is een cliché, maar o zo waar. En dat geldt dus ook voor de jeugd in Westerkwartier. Als we jongeren al vroeg helpen om gezond te leven, hebben zij daar later voordeel van en wij als samenleving natuurlijk ook. Bijvoorbeeld omdat jongeren lekkerder in hun vel zitten en minder bij de zorg hoeven aan te kloppen. Wij vinden het dan ook heel belangrijk dat onze kinderen goed en gezond kunnen opgroeien en willen er alles wat in ons vermogen ligt aan doen om dat voor elkaar te krijgen.’’

Wethouder Innovatie Hielke Westra: “Hier zien we waarom we een innovatiefonds in het leven hebben geroepen. Ondernemers kloppen bij ons aan en via deze subsidie helpen we ideeën verder en kunnen we er in het Westerkwartier als eerste kennis mee maken. Mooi dat de gemeente ook op deze manier innovaties kan bevorderen” .

Back to top button