Familieagenten politie Westerkwartier krijgen medaille als dank voor inzet

Agenten die mensen bijstaan na zeer ernstige incidenten

Westerkwartier – Vandaag hebben de twee familieagenten van politie eenheid Westerkwartier een medaille in ontvangst genomen.

Een familieagent kan worden ingezet wanneer er bijvoorbeeld een zeer ernstig ongeluk heeft plaatsgevonden, veelal met de dood ten gevolge. De familieagent staat -wanneer nabestaanden daar behoefte aan hebben- hen bij en probeert antwoorden te geven op de vragen die gerelateerd zijn aan bijvoorbeeld dat ongeluk. De familieagent biedt steun bij traumatische ervaringen en helpt nabestaanden te voorzien van informatie die bijdragen aan het herstel/verwerkingsproces.

Ze staan in daarnaast in nauw contact met slachtofferhulp en andere ketenpartners. Ook zijn er familierechercheurs, zij houden zich bezig met de zwaardere casussen zoals bijvoorbeeld de ramp met de MH17.

Back to top button