Criminelen maken misbruik van landelijke politie nummer 0900-8844; neem niet op!

Landelijk – De politie heeft laten weten dat criminelen momenteel misbruik maken van het landelijke telefoonnummer 0900-8844 van de politie.

De politie waarschuwt men via socialmedia. Neem niet op en/of verbreek direct de verbinding. Onthoud: politie en overheidsinstanties vragen nooit naar pincodes om software te installeren. Meer informatie over telefonische oplichting vind je hier.

Slachtoffers
Uit onderzoeken blijkt dat daders zich vooral richten op mensen van vijftig jaar en ouder. De oplichter heeft vaak toegang tot privégegevens van slachtoffers. Mogelijk zijn deze gegevens illegaal verhandeld op internet of via een datalek in handen van de crimineel gekomen.

Geen spoed, wel politie
Het telefoonnummer 0900-8844 is bedoeld voor situaties zonder spoed. Op dit nummer kunt u terecht met al uw niet-spoedeisende vragen en problemen. Zonodig wordt u snel doorgeschakeld naar het dichtstbijzijnde politiebureau. 0900-8844 is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar.

Back to top button