Schaakclub Leek organiseerde 2 online schaaktoernooien

Leek – Als alternatief voor het fysiek schaken organiseerde SC Leek weer 2 online toernooitjes.

Voor het eerste toernooi waren ook oud-leden en belangstelden geïnviteerd.  Voormalig clubkampioen Johan Scharft, erg bedreven in het online schaken, wist alle 7 partijen te winnen. De jeugdige huidige kampioen van Leek, Tijmen Hofstra behaalde de 2e plaats met 6 punten. Met een mooie partij, de start was een schijnoffer van zijn loper, versloeg hij concurrent Kees Praagman. Frans Huisman werd knap derde met 4,5 punten. In een alles of niets partij tegen Kees Praagman trok Frans aan het langste eind.

Het interne Leek onlinetoernooi met meer bedenktijd werd gewonnen door Issa Albadeen. Hij won alle 3 partijen. Gedeeld 2 en 3 werden Pieter Doller en de jeugdige Tobias van Essen. Pieter moest zijn meerdere erkennen in Tijmen Hofstra en Tobias verloor regelmatig van Issa.

   .
Back to top button