Wie helpt Nietap inwoonster Marijke Kuikman aan een stickerboek van Historisch Leek?

Nietap/Leek- Update: Iedereen bedankt! We hebben veel reacties ontvangen van mensen die een boek over hebben en Marijke hiermee kunnen verblijden.

Via Facebook chat ontvingen we een bericht van Marijke Kuikman. Ze zijn druk bezig met het bewoonbaar maken van een oude woning aan de J.P. Santeeweg in Nietap. En verwachten tussen maart en juni over te gaan. Ze had een vraag over het stickerboek met historische plaatjes van Leek en omstreken.

Ze schreef; ‘Wij zijn druk bezig met het verbouwen van een oude woning in Nietap. Nu begrepen wij dat er afgelopen jaar een stickeractie van de Jumbo was om een boek van de omgeving Leek en omstreken te maken. Hebben jullie een idee waar we dit volle stickerboek kunnen vinden? Op Marktplaats of Internet is niets te vinden. Wij komen binnenkort in Nietap wonen en daarnaast ben ik als kind altijd veel in Leek geweest. Mijn grootouders kwamen daar veel en mijn oma is geboren in Midwolde. Ik zou het heel leuk vinden om een boek met de geschiedenis van de omgeving te hebben. Mijn vriend komt uit Drachten, aldaar hebben ze bij de Jumbo nu dezelfde sticker actie als destijds in Leek. Zou fijn zijn als jullie een oproep zouden willen doen of iemand toevallig een extra boek heeft met stickers. Vanzelfsprekend wil ik daar dan voor betalen!’

Heb je een vol stickerboek liggen of weet je iemand die er één over heeft? Laat het ons dan weten zodat we Marijke aan het volle boek kunnen helpen. Doorgeven mag per mail naar [email protected] of via Facebook Chat.

Stickerboek ‘Historische Kring Gemeente Leek en omstreken’
Op uitnodiging van supermarktketen Jumbo hebben de ‘Historische Kring Gemeente Leek en omstreken’ en ‘Oudheidkamer Fredewalda/CazemierBoerderij Tolbert’ eind 2020 een bijzonder boek samengesteld. In twaalf hoofdstukken worden onderwerpen uit de geschiedenis van de zeven dorpen van de voormalige gemeente Leek en het aangrenzende Drentse dorp Nietap beschreven. In het boek is plaats voor 161 historische foto’s, die gespaard konden worden bij het doen van boodschappen. De boeken waren vanaf 17 mei verkrijgbaar.

Verschillende thema’s
De hoofdstukken beschrijven verschillende thema’s uit de Leekster geschiedenis. De plaatjes die erbij geplakt konden worden, komen uit de collecties van de Historische Kring, Fredewalda en de Beeldbank Groningen (Groninger Archieven). Verschillende vrijwilligers van de historische verenigingen hebben voor een mooie mix van tekst en afbeeldingen gezorgd.

   .
Back to top button