Workshop Snoeien fruitbomen & Aanleg boomgaard gaat van start. U kunt zich aanmelden!

Westerkwartier – Het project Erven & Tuinen Westerkwartier is een groot succes! Bijna 200 deelnemers hebben workshops gevolgd en een tuinadvies aan huis gehad. De deelnemers kunnen gebruik maken van subsidie voor streekeigen fruitbomen, bessenstruiken en om snoeiwerkzaamheden in de boomgaard uit te voeren.

9 februari gaan we van start met de workshop Snoeien fruitbomen & Aanleg boomgaard. Woont u in het buitengebied van het Westerkwartier en heeft u fruitbomen in uw tuin, dan is de workshop voor u interessant. Na het volgen van de workshop heeft u voldoende kennis om zelf aan de slag te gaan met het snoeien van fruitbomen.

Workshop
Het snoeien van fruitbomen is niet uit een boekje te leren, maar door het volgen van deze workshop krijgt u voldoende informatie om zelf aan de slag te gaan. De workshop bestaat uit een theorieavond die online gegeven wordt via Zoom*, twee praktijkdelen** en aansluitend een tuinadvies bij u thuis. U krijgt uitleg over de natuurlijke groei van fruitbomen, verschillende manieren van snoeien en hoe bomen daarop reageren. Ook wordt de aanleg van een boomgaard besproken en welke typische fruitrassen er zijn in het Westerkwartier. Bij de praktijk wordt er onder begeleiding van ervaren fruitsnoeiers geleerd hoe jonge fruitbomen te snoeien en wat te doen bij achterstallig onderhoud.

Data en locaties

Theorie woensdag 9 februari 2022 van 19.30 – 21.30 uur, online via Zoom
Praktijk wordt in kleine groepen gegeven en daarvoor zijn 3 keuze mogelijkheden:

  1. Vrijdag 11 en 18 februari van 9.00 – 12.00 uur, locatie boomgaard in Westerkwartier
  2. Zaterdag 12 en 19 februari van 9.00 – 12.00 uur, locatie boomgaard in Westerkwartier.
  3. Zaterdag 12 en 19 februari van 13.00 – 16.00 uur, locatie boomgaard in Westerkwartier.

* voor diegene die niet bekend zijn met Zoom wordt er vooraf uitleg gegeven zodat iedereen de theorie kan volgen.

** geef bij het aanmelden aan wanneer u de praktijk wil gaan volgen (optie 1, 2 of 3).

Aanmelden en kosten
U kunt zich aanmelden via de website www.erven-tuinenwesterkwartier.nl  of contact opnemen met Stieneke van der Wal, telefoonnummer 06 – 83 972 103, mail [email protected]

Kosten: € 75,- per persoon voor de workshop inclusief cursusmap en aansluitend het tuinadvies.

Workshop Inrichten en Onderhoud Erf & Tuin start 2 maart 2022
Wilt u streekeigen beplanting in uw tuin, advies over het onderhoud en uw erf of tuin nog natuur-vriendelijker maken? U kunt na het volgen van de workshop direct zelf aan de slag! De workshop bestaat uit theorie, excursie en praktijk en start 2 maart. Meer informatie vindt u op de website.

Samen
Erven & Tuinen Westerkwartier is een initiatief van Het NoorderErf en IVN natuur educatie in het Westerkwartier. O.a. de gemeente Westerkwartier en de provincie Groningen dragen bij aan het project.

   .
Back to top button