Nieuwe duurzame veegmachine actief in de gemeente Westerkwartier

Westerkwartier – Directeur Wichard de Vries: “SG Groen Groep voert het onderhoud van de openbare ruimte voor de gemeente uit. We vegen de goten, legen kolken en bestrijden onkruid op verharding. Voor deze opdracht hebben we geïnvesteerd in een innovatieve en duurzame veegmachine. Deze is waterbesparend, heeft een fijnstoffilter en verbruikt 30% minder brandstof. Daarnaast veegt de machine twee tot drie keer zo snel als traditionele machines.”

Wethouder Openbare Ruimte Geertje Dijkstra-Jacobi: “Met deze nieuwe veegmachine bestrijdt de SG Groen Groep het onkruid in onze gemeente op een doeltreffende en duurzame manier. Hiermee zetten we een mooie stap in onze ambities voor een goede verzorging van de openbare ruimte.”

Back to top button