Valse biljetten van €50 in omloop; kom je wat tegen? Meld je bij de politie

Provincie – Vanuit de hele provincie krijgt de politie meldingen binnen dat er valse biljetten van 50 euro in omloop zijn.

Hiermee wordt betaald bij winkels en bij Marktplaats aankopen aan de deur. De politie adviseert om je biljetten te controleren. Als je vermoedt dat je vals geld in handen hebt, geef het dan niet opnieuw uit. Weet je van wie of waar je het biljet hebt ontvangen, meld je dan bij de politie via 0900-8844.

Weet je dit niet, dan kun je ermee naar je bank of opsturen naar De Nederlandsche Bank. Voor meer informatie hierover kun je terecht op de site www.dnb.nl

Snelle controle: kijken, voelen en kantelen
Als je geld overhandigd krijgt en je wilt kijken of het echt is, dan zijn er een verschillende echtheidskenmerken die je vrij snel kunt checken.

De Nederlandse Bank heeft een overzicht van alle biljetten en welke kenmerken je bij elk biljet kunt checken. Bij de meeste biljetten is er snel een watermerk te zien, inkt te voelen en kun je door te kantelen een cijfer of hologram zien.

Heb je na een snelle controle nog steeds twijfels? Ga dan op zoek naar nog wat meer echtheidskenmerken. De dikte van het papier bijvoorbeeld, check of er een veiligheidsdraad te zien is of pak een vergrootglas en ga op zoek naar ‘microtekst’. De Nederlandse Bank legt op een aparte pagina uit waar je nog meer op kunt letten.
Back to top button