Supermarkt Lidl wil verhuizen van Samuel Leviestraat naar winkelcentrum Liekeblom in Leek

Leek – Lidl vestiging aan de Samuel Leviestraat in Leek wil uitbreiden. Om dit te kunnen realiseren willen ze verhuizen naar een groter pand. De keten is momenteel op zoek naar een nieuwe locatie, dat laat een voorlichter van Lidl weten tegenover RTV Noord.

In de Liekeblom staan verscheidene winkelruimtes te huur. Verhuurder Gerlof Zuidersma zegt dat met de komst van de supermarkt de leegstand in het winkelcentrum straks is verdwenen. Daarvoor moet de indeling van het winkelcentrum op de schop. Om de leegstaande panden samen te voegen, zou bovendien een aantal van de huidige winkeliers moeten verhuizen. Over de exacte invulling worden momenteel gesprekken gevoerd.

Eind 2022
De verhuizing van Lidl staat gepland voor het einde van dit jaar. De supermarkt en verhuurder Zuidersma zijn met de gemeente Westerkwartier in gesprek over de parkeer- en verkeerssituatie bij de Liekeblom.

Back to top button