Korfballers OWK binden ook Wit Blauw aan zegekar

LEEK/OOSTWOLD – De korfballers van OWK wonnen ook hun 3e wedstrijd van 2018 en speelden zich zo veilig in deze knotsgekke competitie. Na de Hoeve en Mid Fryslân werd ook Wit Blauw verslagen in het nieuwe jaar. Dit ging op een manier dat door het OWK-publiek gewaardeerd werd. Halverwege was de stand 11-12 in het voordeel van de wit blauwen, terwijl er na afloop een fraaie 28-27 op het scorebord prijkte. Dankzij deze overwinning blijft OWK bovenaan staan in de overgangsklasse A.

OWK kent een geweldig verloop van de competitie door spannende wedstrijden veelal winnend af te sluiten. Wit Blauw uit Kampen stond voor aanvang in de middenmoot. Echter, won deze ploeg de heenwedstrijd wel vrij gemakkelijk van de onzen. Voor de wedstrijd waren er alle ingrediënten aanwezig om er een heus korfbalspektakel van te maken; twee gemotiveerde ploegen, veel publiek en een sfeervolle ambiance in de Sikko Cazemier-arena.

OWK, startend met Femke Sikkema in de basis, speelde een wisselvallige wedstrijd. Fantastische doelpunten en cleane verdedigingsacties werden omgewisseld met slordige aanvallen en domme, persoonlijke fouten in de verdediging. Wit Blauw speelde daarentegen een goede wedstrijd en wist goed wat ze moesten doen om het OWK heel erg moeilijk te maken. Als ook topschutter Jordy huppelepup nog in vorm blijkt te zijn, weet OWK dat het een lastige avond wordt. Er werd dan ook met een achterstand gerust: 11-12.

De thuisploeg wilde het publiek een andere tweede helft laten zien, en dat lukte ook wel aardig. OWK heeft dit seizoen al vaker laten zien dat ze enorm gegroeid zijn in ‘volwassen korfballen’. Een iets andere tactiek zorgde ervoor dat OWK iets meer grip kreeg op het bij vlagen fantastische aanvalsspel van de Kampenaren. In het laatste gedeelte van de wedstrijd stonden de Oostwolmers telkens aan de goede kant van de score. Uiteindelijk bleek de doorloopbal van Gert Schuitema de winnende te zijn, hoewel hij natuurlijk van geluk mocht spreken dat zijn tegenstander Vladimir huppelepup geblesseerd in het veld stond. Tradities binnen OWK zijn er om in stand te houden; de matchwinner moest de 3e helft afsluiten, en zo geschiedde.

De 28-27 eindstand is een mooi resultaat voor de ploeg van trainer Patrick Aalders. ‘Het is mooi om te zien hoe onze ploeg zo enorm volwassen heeft gespeeld in de tweede helft. Ook al waren we bij vlagen erg slordig; de punten zijn binnen en we kunnen met vertrouwen afreizen naar Assen voor de volgende kraker tegen AVO 1.’ Als OWK en AVO (nummer 3 in de competitie) elkaar met open vizier tegemoet treden zal ook dat ongetwijfeld weer een leuke partij korfbal opleveren.