Alles over ruitenwissers; hoe moeten ze worden onderhouden en wanneer vervang je ze

Partnerbijdrage – Je vergeet vaak hoe belangrijk de ruitenwissers van je auto zijn totdat zet het niet meer doen. Je denkt misschien dat het zal liggen aan versleten rubbers, maar ruitenwissers zijn meer dan rubbers alleen.

Het mechanisme bestaat ook uit een ruitenwisserarm. ruitenwissermechaniek, ruitensproeier reservoir, ruitensproeierpomp, ruitenwissermotor, en de ruitensproeiers. Om te voorkomen dat je ruitenwissers stuk gaan is het belangrijk om de onderdelen op tijd te vervangen. Lees hier wanneer het tijd is om tot vervangen over te gaan.

Ruitenwissers hebben veel te lijden
De ruitenwissers van je auto hebben heel wat te verduren. Ze zijn noodzakelijk voor je zicht tijdens regen, sneeuw en hagel en hebben hier ook veel onder te lijden. Denk niet alleen aan de kou en vorst, maar ook pekel en steentjes van de weg. Daarnaast hebben de ruitenwissers veel te lijden door uv-stralen van de zon. Uiteindelijk kunnen je ruitenwissers ongeveer 150.000 keer wissen.

Illustratie van ruitensproeieronderdelen van de website www.auto-onderdelen24.nl

Wanneer moet je ruitenwissers vervangen

Voor veel autorijders komt 150.000 keer wissen neer op een jaar. Rijdt je vaak auto, ook in slecht weer, dan is het na zes maanden waarschijnlijk al tijd om je ruitenwissers te vervangen. Je herkent versleten ruitenwissers aan het volgende:

  • Als het ruitenwisser rubber los begint te laten van de ruitenwisserarm.
  • As het ruitenwisser rubber strepen trekt over je autoruit.
  • Als het ruitenwisser rubber een waas achterlaat op je ruiten.
  • Als het ruitenwisser rubber, het ruitenwisser mechaniek. ruitenwisserarm of ruitenwissermotor herrie beginnen te maken.

Tip: Maak tijdens het wassen van de auto de ruitenwissers ook schoon. Veel mensen vergeten dit waardoor vuil zich op kan hopen en het materiaal beschadigt.

Ruitensproeiers vervangen
Ruiten worden vies van regen, sneeuw, stof, zand en insecten. Zeker in de winter kun je tijdens het rijden verrast worden door slecht zicht door pekel op je ruiten, je kunt deze viezigheid weghalen door je ruiten te sproeien. Je ruitensproeiers bestaan uit een ruitensproeierpomp, ruitensproeier reservoir en de ruitensproeiers zelf. Om te voorkomen dat je tijdens het rijden voor verrassingen komt te staan is het goed om te letten op het volgende:

  • Als je ruitensproeiers verstopt raken kan dit ervoor zorgen dat de ruitensproeierpomp stuk gaat. Dit kan gebeuren door vuil of vorst in de ruitensproeiers. Je kunt dit voorkomen door de ruitensproeiers schoon te maken met een naald, de auto op te warmen voor gebruik (bij vorst) of door antivries ruitenwisservloeistof te gebruiken.
  • De vloeistof ik de ruitensproeierpomp kan bevriezen. Je kunt dit voorkomen door voor de winter je ruitenwisservloeistof te vervangen voor antivries vloeistof.

Tip: Ruitensproeiers kunnen makkelijker verstopt raken als je ze weinig gebruikt. Zet ze daarom af en toe even aan, ook als het niet regent.

Back to top button