Elektrische driewieler fiets ingezameld voor Gerard Bosman die aan Parkinson lijdt

Leek – In mei 2021 is het team van de Walking Football van VEV’67 begonnen met een inzamelingsactie voor een elektrische driewieler fiets voor Gerard Bosman (67). Gerard lijdt al zo’n 10 jaar aan de hersenaandoening Parkinson waardoor bewegen moeilijk gaat.

Beweging is goed voor deze aandoening. Toen Gerard destijds thuis zat heeft Walking Football trainer Johan Wardenier gevraagd of ze elke woensdag Gerard van huis op konden halen en weer thuis konden brengen. Het schema werd direct in elkaar gezet en zo gezegd zo gedaan. Gerard betrekken bij het voetbal en hem zijn rondjes laten lopen voor de zo nodige beweging. Gerard heeft ongeveer een jaar geleden moeten besluiten te stoppen met de voetbaltrainingen. Om Gerard, oud lid en tegenwoordig fanatieke toeschouwer, te helpen wilden de mannen van de Walking Football een elektrische driewieler fiets aan Gerard schenken.

Proefrit
Vrij snel na de start van de doneeractie werd het beoogde bedrag behaald. In oktober zijn Gerard en Johan Wardenier, de initiatiefnemer van de actie, naar van Raam in Varsseveld geweest om een fiets te proberen. Johan; “Prachtig om te zien hoe Gerard op de fiets gaat zitten en pardoes wegrijdt. Na enkele proefritten hebben we de fiets besteld.”

Verrassing
Na een aantal maanden van levertijd kwam Sieger Zoutman van Zorgplaza Roden woensdagmorgen de elektrische driewieler afleveren bij de Walking Football bij VEV’67 in Leek. In de kantine kwamen de voetballers bij elkaar in afwachting wat ging komen. Gerard en zijn vrouw Linda zijn uitgenodigd voor deze verrassing en waren ook aanwezig in de kantine. Na lang wachten ontving Gerard vol trots de fiets en reed er op weg.

Bedankt
Linda schrijft op haar Facebookpagina; “Parkinson. Denken in mogelijkheden. Meer beweging. Nu zelf weer op de fiets overal naar toe. Op naar nog vele ritjes! Ze bedankt in het speciaal de mannen van Walking Football, iedereen die gedoneerd heeft en Zorgplaza voor de goede service. Dat er mensen zijn die dit voor je opzetten en doneren. Dat is hartverwarmend”

Foto’s: VEV’67

   .
Back to top button