Vrijwilligersteam Museum Nienoord zoekt collega’s

Leek – Het vrijwilligersteam van Museum Nienoord kan nog wel wat uitbreiding gebruiken en organiseert daarom op zaterdag 12 februari om 10.00 uur een informatieochtend (Corona proof)in de Balzaal van de Borg, onderdeel van Museum Nienoord.

Er wordt uitleg gegeven over het vrijwilligerswerk in en rond het museum, dat naast de expositie van de nationale collectie rijtuigen ook wisselende tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst, cultuur en (streek)historie organiseert en educatieve programma’s opzet.

Verschillende taken
Het vrijwilligerswerk kan voor en achter de schermen worden verricht. De vrijwilligers ontvangen gasten aan de kassa en in de museumwinkel, zijn suppoost of rondleider, organiseren en assisteren bij activiteiten, werken in het depot of op kantoor(administratie)

Rondleiding en kennismaking
Wie de ochtend, die tot ongeveer 12.00 uur duurt, vrijblijvend wil meemaken, kan zich al vast aanmelden via [email protected]. Er wordt dan een programma toegestuurd. Op de ochtend maakt men kennis met andere vrijwilligers en wordt een uitgebreide rondleiding door de borg, het depot en de tentoonstellingsruimtes gegeven, zodat belangstellenden een indruk krijgen van de mogelijke werkzaamheden.

Enthousiasme is belangrijker dan kennis, want het museum zorgt na een wederzijdse proefperiode voor een interne opleiding.

   .
Back to top button