Campagne VZ Westerkwartier afgetrapt met ‘stemmentrekkers’

Niezijl – De verkiezingscampagne van VZ Westerkwartier is afgetrapt. Gesteund door de grote boerenachterban van de partij in de gemeente Westerkwartier werd afgelopen donderdagavond op ludieke wijze het startschot gegeven.

Tientallen boeren en loonwerkers verzamelden zich op het terrein van de familie Heemstra -net buiten Niezijl- om samen, met hun trekkers, de kenmerkende V en Z te vormen. Van bovenaf leverde dit een prachtig plaatje op vol verlichte landbouwmachines, die deze avond toepasselijk waren omgedoopt tot ‘stemmentrekkers’.

Veiligeheid
Na de ingeloste belofte van veiligheid omtrent de vangrail langs het Van Starkenborghkanaal, in de volksmond inmiddels hernoemd tot ‘VZ-Vangrail’, wil de Partij voor Veiligheid en Zorg doorpakken op het gebied van veiligheid. Zo staat onder meer de noord-zuid verbinding tussen Leek en Zuidhorn hoog op het verlanglijstje van VZ Westerkwartier. Tevens wil de partij inzetten op een zorgzame samenleving en de leefbaarheid in de kleine(re) dorpskernen van het Westerkwartier behouden en -waar mogelijk- vergroten.

Vrijstellen OZB
In het verkiezingsprogramma staat dat VZ Westerkwartier de dorpshuizen de komende vier jaar wil vrijstellen van onroerende zaakbelasting (ozb) en dat de bibliotheken in Oldehove en Aduard onder geen beding mogen verdwijnen.

Back to top button