Ring Zuid nabij de Gasunie dicht wegens gevaarlijke stormschade: ‘Kom niet met de auto naar Groningen’ (Update)

Groningen – UPDATE 16:40 uur: Momenteel worden de wegen rondom de Gasunie in Groningen opgeruimd en geveegd – de verwachting is dat de N7 en parallelwegen N370 bij de Gasunie rondom 17 uur weer vrij zijn voor autoverkeer.

De zuidelijke ringweg (N7) in Groningen is afgesloten tussen Groningen-West en het Julianaplein. Dit vanwege delen van de gevel van het gebouw van de Gasunie die gisteravond loskwamen door de harde wind.

Ook de N370 tussen het Vrijheidsplein en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn is uit veiligheid afgesloten. De wegen blijven zeker nog tot vanmiddag dicht. Kom daarom niet met de auto naar de stad, maar kijk naar alternatieven.

Vanwege de afgesloten A28 is de verwachting dat het vandaag erg druk gaat worden op de wegen in en om de stad. Het advies is daarom om niet met de auto naar of via Groningen te rijden. De dienstregeling van Qbuzz heeft weinig last van de extra afsluiting, dit maakt het OV een goed alternatief om naar de stad te komen. Wil je vandaag naar Groningen, pak de fiets, reis met bus of trein of reis via een P+R-terrein.

Vanochtend nog te harde wind
‘Veiligheid staat daarbij voorop. Vanochtend om tien uur was er een team ter plaatse en hebben ze gekeken naar de weersomstandigheden. Toen stond er nog een te sterke wind, maar van 11.00 uur was het wel veilig om naar boven te gaan.’

Losraken gevelstukken ‘is een raadsel’
Gregoire tegenover RTV Noord: ‘Het is een raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren. Vorig jaar is er nog een grote inspectie van het gebouw geweest. Er zijn wel vaker onstuimige winden in de provincie natuurlijk, we weten niet waarom dit nu gebeurd is. De panelen die nu loszitten zijn de blauwe panelen. Daar zullen we in eerste instantie naar kijken, maar wellicht zal alles opnieuw bekeken worden.’

Openstellen Vrijheidsplein
Op het Vrijheidsplein was de westzijde afgesloten vanwege werkzaamheden. Dit betekent dat het verkeer van de westelijke ringweg niet via het Vrijheidsplein naar het Julianaplein kon rijden. De omleiding van deze afsluiting, via de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn, is nu onverwacht afgesloten. Daarom is de afgesloten westzijde van het Vrijheidsplein weer geopend. Zo kan verkeer wel van Ring West naar het Julianaplein. Ook kan verkeer nu weer vanaf het Julianaplein naar de westelijke ringweg rijden. Dit was afgesloten vanwege de veiligheid, maar kan nu weer open.

Foto’s: 112Groningen.nl

Back to top button