Vandaag (zeer) zware windstoten verwacht tijdens storm Corrie

Regio – Maandagochtend komen er in het westen en noordwesten zware windstoten voor, die zich in de loop van de dag over het hele land uitbreiden. De windstoten komen uit een noordwestelijke richting.

Met name in de tweede helft van de ochtend heeft het noordwesten van het land te maken met zeer zware windstoten van 90-110 km/uur. In het (noord)westelijk kustgebied, mogelijk ook rondom het IJsselmeer, komen dan zeer zware windstoten van 100-120 km/uur voor.

Code geel
In onze provincie heeft het KNMI voor een periode van 8.00 uur tot 12.00 uur code geel afgegeven. Er worden windstoten van 75-90 uur verwacht.

Code oranje
Voor Noord-Holland, Friesland en het Waddengebied is hiervoor een code oranje van kracht. Met name het verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Maandagmiddag nemen de windstoten geleidelijk weer af.

Naamgeving van stormen
Stormen waarvoor het KNMI een code oranje of rood voor windstoten uitgeeft, krijgen sinds 2019 een naam. In uitzonderlijke gevallen kan een storm ook bij code geel een naam krijgen. Veelgestelde vragen over de naamgeving van stormen vind je hier.

Back to top button