Waarom is mijn Milieupuut niet meegenomen tijdens de inzameling?

Westerkwartier – Via de Milieupuut wordt er al veel plastic, verpakkingen en drankenkartons ingezameld. Naast de mooie resultaten met het inzamelen en scheiden, ziet de gemeente ook steeds vaker ander afval in de Milieupuut. Dit maakt de recycling lastiger. Vervuilde zakken neemt de milieuboer niet meer mee.

Wat als uw Milieupuut niet meegenomen is?
Als uw Milieupuut is blijven staan, vraagt de gemeente u deze bij de weg vandaan te halen. Het afval wat niet in de puut hoort, haalt u eruit en kunt u op een andere manier scheiden.

Hulp van de afvalcoach
Vindt u het lastig om uw afval goed te scheiden? Onze afvalcoaches helpen u op weg! De gemeente kan zich namelijk heel goed voorstellen dat u vragen heeft over afval scheiden. U kunt contact opnemen met de afvalcoaches, zij denken met u mee en leggen uit hoe het werkt. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen mee kan doen met afval scheiden.

Meer informatie via www.westerkwartier.nl/afvalcoach. U kunt ook een e-mail sturen naar [email protected]

Afvalcoach Carmen: “Want niemand vindt het fijn als zijn of haar zak niet meegenomen wordt door de inzamelaar. We helpen de mensen door te vertellen wat wel en niet in de Milieupuut mag bijvoorbeeld. We komen langs en of kunnen even bellen.”

Back to top button