Nieuwe inwoners maken rondrit door gemeente Leek

LEEK – Op zaterdag 20 september 2014 nemen 77 nieuwe inwoners van Leek deel aan een rondrit door het gebied van de gemeente Leek. De wethouders Rien Honnef en Hans Morssink treden hierbij namens het college op als reisleider in de twee bussen.

Programmaonderdelen tijdens de rondrit zijn onder meer een bezichtiging van het historische kerkje in Midwolde en een korte wandeling over landgoed Nienoord (film over de historie bekijken in Infocentrum Nienoord en een bezoekje aan Familiepark met modelspoorbaan en zwembad).

De gemeente Leek organiseert deze rondrit één keer per jaar. Uitgenodigd worden alle mensen die in de afgelopen periode in de gemeente Leek zijn komen wonen. Tijdens de rondrit krijgen de deelnemers allerlei informatie over bijzondere plaatsen en nieuwe projecten in hun nieuwe woonplaats. De rondrit gaat langs Midwolde, Oostwold, Tolbert, Oostindie, Zevenhuizen en Leek.

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat nieuwe inwoners het gemeentehuis weten te vinden en een indruk krijgen van het reilen en zeilen van de gemeente. Bovendien kunnen zij met hun vragen en opmerkingen de leden van het gemeentebestuur weer op ideeën brengen.

   
Back to top button