GroenLinks en PvdA Westerkwartier organiseren gezamenlijke campagne-activiteiten tijdens ‘Soamloop’

Westerkwartier – GroenLinks en PvdA Westerkwartier organiseren deze drie weken enkele gezamenlijke campagne-activiteiten. In elke week staat een van hun acties uit het “Plan Westerkwartier” centraal: armoede, klimaat en wonen.

In elke week is er ook een “Soamloop, een wandelend gesprek”. Daarbij gaan de topkandidaten van GroenLinks en PvdA al wandelend in gesprek met gasten die deskundig zijn op het desbetreffende gebied. De gesprekken vinden op verschillende plaatsen in Westerkwartier plaats, steeds op vrijdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur.

De vorm van Soamloop is gekozen, omdat wandelen een uitstekende gelegenheid biedt van gedachten te wisselen. Bovendien is bewegen gezond. Deze activiteit in de buitenlucht is bovendien veilig in deze coronatijd.

De volgende Soamloops zijn gepland:

  • Vrijdag 4 februari met start in het Proathuus van museum ’t Rieuw, Oudeweg 17a te Nuis: vrijdag 15.00 uur, tweede ronde start om 16.00 uur. Jan Oomkes van de Voedselbank, Johan Heddema van Leergeld, PvdA-wethouder Elly Pastoor, en Mariël de Bruijn (menstruatiearmoede) wandelen mee.
  • Vrijdag 11 februari met start in de Werkschuur Het Curringherveld, ingang Storteboomsreed tussen Provincialeweg nrs. 30 en 34 in Kornhorn in ieder geval aanwezig GroenLinks-gedeputeerde Melissa v.d Hoorn
  • Vrijdag 18 februari: locatie nog te bepalen. PvdA-fractievoorzitter in provinciale staten Pascal Roemers en directeur-bestuurder van Wold & Waard, Janneke Klijn (W&W) hebben toegezegd.
Back to top button