Weekendweer: zacht en vooral zaterdag zonnig

Zondag veel regen en wind

Landelijk – Dit weekend is het door een zuidwestelijke windrichting vrij zacht voor de tijd van het jaar. Wel trekken geregeld regengebieden over het land. Vooral zondag kan het lange tijd aaneengesloten regenen. Zaterdag is de beste dag van het weekend. Het blijft dan droog met geregeld zon. De temperatuur komt veelal rond 8 graden uit.

Vrijdagochtend is het bewolkt en droog op wat motregen na. Koud is het niet met 7 of 8 graden op de thermometer. ’s Middags gaat het vanuit het westen en op steeds meer plaatsen regenen.

De wind draait van zuidwest naar noordwest en blijft duidelijk aanwezig. Aan zee waait het vrij krachtig tot hard met kans op windstoten rond 70 km/uur. In de namiddag breekt de zon nog even door. Vrijdagavond trekken nog een aantal buien over de noordelijke helft van het land. Daarbij is kans op windstoten, hagel en natte sneeuw.

Geregeld zon na frisse nacht
In de nacht naar zaterdag klaart het breed op en de temperatuur daalt landinwaarts tot iets boven het vriespunt. Op beschutte plaatsen kan het lokaal net tot vorst komen. Na een frisse start schijnt zaterdag de zon geregeld. Een groot deel van de dag blijft het droog en door de zuidwestenwind is het opnieuw vrij zacht met een graad of 8. Zaterdag is dit weekend de beste dag om naar buiten te gaan. Later op de dag neemt de bewolking toe en in de avond gaat het weer regenen.

Zondag veel regen en wind
Zondag belooft een bewolkte en druilerige dag te worden. Het verantwoordelijke regengebied blijft met een beetje pech lang boven ons land hangen, waardoor het meerdere uren aaneengesloten kan regenen. Vooral aan zee komt weer een krachtige tot harde westen- tot zuidwestenwind te staan. In vergelijking met de gebruikelijke 5 of 6 graden is het zacht met zo’n 10 graden. Door de stevige wind en regen zal de gevoelstemperatuur een paar graden lager uitvallen. De wisselvalligheid is tijdelijk, want na het weekend doet een rustig weertype zijn intrede.

Back to top button