Sterk OWK 1 kampioen in de tweede klasse na overwinning op EKC2000

OOSTWOLD – Het hele seizoen praten we er met elkaar over. Dat ene doel dat we met zijn allen nastreven. Na vorig jaar te zijn gedegradeerd uit de 1e klasse moest dit jaar de weg omhoog weer worden gevonden, het kampioenschap moest worden behaald en de stap terug naar de 1e klasse moest worden gemaakt.

Dit was dan ook de doelstelling voor het zaalseizoen, en vanaf ronde 1 hebben wij dit als selectie van OWK zo goed mogelijk weten neer te zetten. Met over het algemeen goed spel, veel doelpunten, flitsende acties en goed verdedigend werk was OWK ‘the one to beat’ in deze competitie.

Toch moest het kampioenschap nog wel even veilig gesteld worden afgelopen zaterdag. Na vorige week een zwaarbevochten overwinning uit het vuur te hebben gesleept tegen Wez Handich, mocht de ploeg uit Oostwold naar EKC2000 uit Emmen om daar het karwei af te maken. Vooraf was al bekend dat OWK aan 1 punt genoeg had om het kampioenschap binnen te halen, en daarom was er een bus vol supporters meegereisd en werd de hal in Emmen sfeervol ingericht met rood-witte spandoeken en shirtjes en trommelden en toeterden de supporters er lustig op los.

De B’s van OWK hadden in de middag al even laten zien hoe het moest door een keurige overwinning op EKC te behalen, nu konden wij als selectie natuurlijk niet meer achterblijven.

Vooraf was de spanning bij diverse mensen toch wel een beetje zichtbaar. Toch kwam OWK als een raket uit de startblokken en in no time stond de ploeg uit Oostwold met 1-4 voor. Het leek er heel even op dat het een makkelijke avond zou worden, maar niets was minder waar. We wisten natuurlijk al van de thuiswedstrijd dat EKC een stugge tegenstander was die zich niet zomaar naar de slachtbank zou laten leiden. Dit bleek ook wel uit het feit dat de thuisploeg scherper begon te spelen en de stand op 4-4 gelijktrok.

Vanaf dat moment was het EKC dat de wedstrijd licht naar zich toe wist te trekken naar een voorsprong van 11-7. Gelukkig kon OWK, wat al het hele seizoen de kracht van de ploeg is, de rust bewaren en konden de Oostwoldjers nog voor rust het gat weer verkleinen tot 12-11.

Met deze stand werd dan ook de kleedkamer opgezocht. In de rust kwam coach Michel Daling met een meesterlijke tactische aanpassing om het snelle en effectieve spel van EKC te ontregelen. De switch van voorverdedigen naar achterverdedigen werd gemaakt, wat hopelijk zou resulteren in een trager spel van EKC waardoor OWK beter terug kon komen in de wedstrijd.

Zo gezegd zo gedaan. Met het vernieuwde strijdplan in het achterhoofd nam OWK direct na rust de leiding weer over van de Emmenaren, door twee keer op rij te scoren. Op dit punt wist EKC nog een keer langszij te komen tot 13-13, maar daarna kon de equipe van coach Daling gestaag de voorsprong uitbouwen en werd er een gat van 3 punten geslagen en behouden tot het moment dat het verzet van EKC definitief gebroken was. Het kampioenschap was binnen en de ploeg uit Oostwold kon de wedstrijd rustig uitspelen naar een 18-24 overwinning.

En toen werd er uiteraard een feestje gevierd in de hal in Emmen. Waar EKC langzaam afdroop werd de kantine even door het rood-witte leger bezet. Maar al snel werd de bus weer opgezocht en begon de rit huiswaarts, waarna het in Oostwold nog lang onrustig bleef…

Dit seizoen is gebleken dat de selectie van OWK absoluut stappen heeft gezet. Dit kampioenschap is dan ook niet behaald door alleen de spelers van het 1e team, maar door de hele selectie en zelfs mensen vanuit de B’s en het 3e. Prachtig om te zien en zoals Michel Daling het al eens verwoordde: ‘wat een weelde om zo’n groep te hebben’.

Heerlijk was het ook om zoveel supporters op de been te zien en ook de support van mensen die er niet bij konden zijn maar de wedstrijd wel live konden volgen via Twitter was erg fijn. Iedereen die de selectie op wat voor manier dan ook heeft gesteund: ontzettend bedankt! Het klinkt cliché maar ik ga het toch zeggen: zonder jullie hadden wij het niet gered!

En nu gaan we het vizier weer richten op het veld. Maar natuurlijk moeten er eerst nog enkele zaalwedstrijden gespeeld worden, te beginnen met die van het 2e aanstaande dinsdag om 20:15 in de Topsporthal. Het 2e kan nog omhoog kijken en heeft dus ook alle support nodig. Kom dus dinsdagavond naar de hal en moedig ook ons 2e team aan! En anders zien we jullie graag aanstaande zondag in Houtigehage om 14:25 voor de uitwedstrijd tegen De Pein.

   
Back to top button