Volg de werkzaamheden aan het Julianaplein live vanuit huis de komende maanden

Groningen – Het bestaande Julianaplein wordt de komende drie maanden omgebouwd tot een tijdelijk Julianaplein. Sinds kort heeft Aanpak Ring Zuid een webcam geplaatst op de naastgelegen Julianaflat. Hier kunnen mensen de komende maanden de werkzaamheden live vanuit huis meekijken.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het slopen van de oude onderdoorgangen, het verwijderen van geluidsschermen en de bouw van een waterkelder.

Ook de oude Papiermolentunnel wordt gesloopt. Vanaf 9 mei is het tijdelijke Julianaplein in gebruik. Daarna zullen ze het nieuwe Julianaplein gaan bouwen. De planning is dat het nieuwe Julianaplein in 2024 in gebruik wordt genomen. Tot dan blijft de webcam staan.

Ernstige verkeershinder
Operatie Julianaplein gaat de komende dertien weken leiden tot ernstige verkeershinder in de hele stad. Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar roepen iedereen op de auto waar mogelijk te laten staan. Zo blijft de weg beschikbaar voor het noodzakelijke autoverkeer, zoals hulpdiensten.

Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert 3 maanden lang ernstige verkeershinder op.

Files
De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. Groningen Bereikbaar verwacht ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Om het verkeer door te laten stromen is het nodig dat er, tussen februari en mei, elke dag 80.000 minder auto’s op het wegennetwerk in en rond Groningen rijden. Lukt dit niet, dan loopt de boel gegarandeerd vast.

Groningen Bereikbaar doet de dringende oproep aan jou en alle andere automobilisten: pas, in de periode van februari tot en met mei, je reisgedrag aan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of het OV. Als je echt met de auto moet, reis dan via een P+R of buiten de spits. Meer informatie vind je hier. 

Back to top button