Sparta strijdend tegen onder in Groningen

Groningen/Zevenhuizen – Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie een uitwedstrijd tegen ROG in Groningen. Na een valse start voor de Zevenhuisters vorige week, was het mooi als er vandaag wel punten bij geschreven konden worden.

Rond de klok van half 4 floot scheidsrechter De Vries voor de start van de wedstrijd. Sparta nam de leiding in de wedstrijd, maar moest daarna het initiatief aan de club uit de Stad laten. ROG was op alle fronten scherper en vond de korf makkelijker. Sparta bleef strijden en bij rust stond het 12-8.

Coach Moric van der Lei was trots in de rust, de ploeg leverde strijd! Nu blijven aansluiten en vechten voor elke bal. Sparta opende na de rust ook weer de score, maar kon niet voorkomen dat ROG uit liep. Bij 22-16 paste de coach een aantal wissels toe, deze wissels pakten goed uit. Langzamerhand kroop Sparta dichterbij. Met nog drie minuten op de klok stond het 23-21, maar net als vorige week duurde de wedstrijd net te kort en werd er met 24-21 verloren.

Na de voorjaarsvakantie gaan de Zevenhuisters richting Dokkum. Het is zaak om dan echt punten te pakken. Deze wedstrijd tegen De Granaet start om 18:40 uur.

Foto: Frank Nab

 

Back to top button