Rodenburg pakt alle punten in Sneek

Sneek/Leek – Zaterdag 12 februari mocht de selectie van KC Rodenburg afreizen naar Sneek om het op te nemen tegen de selectie van de Waterpoort. Voor Rodenburg 1 was dit de eerste wedstrijd in de nieuwe aangepaste competitie. Rodenburg 2 had vorige week al de eerste punten binnengesleept.

Rodenburg 2 had een relatief makkelijke wedstrijd. Ze bouwden snel een voorsprong uit waar de Waterpoort 2 niet veel meer aan kon doen, eindstand 16-24.

Om 19.30uur floot de scheidsrechter de wedstrijd van de eerste teams in. Het eerste kwartier van de wedstrijd gingen de teams samen op tot 4-5, waarna Rodenburg dit door trok naar 4-8. Tot de rust werd er aan weerszijden gescoord, maar dichterbij dan 3 doelpunten verschil kwam De Waterpoort niet, met een stand van 10-13 zochten de teams de kleedkamers op.

Rodenburg kwam scherp uit de kleedkamer en bouwde met 4 doelpunten op rij een solide voorsprong op. In de resterende tijd van de tweede helft wist De Waterpoort nog wel de korf te vinden, maar Rodenburg gaf de wedstrijd niet meer uit handen en liep verder uit tot een eindstand van 19-26.

Aanstaande woensdag wordt de wedstrijd tegen DTG 1 ingehaald om 20.15uur in de Topsporthal!