OWK opnieuw zonder punten na eerste thuiswedstrijd

Oostwold – Na het verlies vorige week in Groningen tegen Nic stond op zaterdag 12 februari de eerste thuiswedstrijd voor OWK 1 op het programma.

AVO uit Assen kwam op bezoek in de Topsporthal, voor OWK altijd een lastige tegenstander in wedstrijden die vaak beide kanten op kunnen vallen. Wetende dat het belangrijk is vandaag komt OWK goed uit de startblokken, het eerste aanvalsvak weet gelijk een doelpunt te maken. Daarna gaat het gelijk op tot de stand 4-4. Daarna is het AVO die het voortouw neemt en naar 4-6 uitloopt. De scores vallen vanaf dat moment moeilijker bij de thuisploeg en mede door vele vrije ballen en strafworpen weten de gasten aan de goede kant van de score te blijven. De kleedkamers worden met een 11-13 stand opgezocht.

Kansen
Coach Ljibbe Kuipers maakt in de rust duidelijk dat er nog genoeg kans is voor de ploeg om de punten in eigen huis te houden, mits de basisafspraken worden nagekomen. Maar ook in de tweede helft blijft het moeilijk voor de Cinx-formatie, eigen fouten in combinatie met een ondermaats presterend scheidsrechters koppel maken dat de ploeg hun tegenstander alleen maar verder weg zien lopen. Ook de ingebrachte wissels kunnen de ploeg helaas niet voldoende energie geven.

OWK verliest met 18-27. De eerstvolgende wedstrijden is op 5 maart in eigen hal tegen Drachten/Van der Wiel 1, die tevens nog geen punten heeft weten te behalen, belangrijk dus om de zaakjes dan op een rij te hebben.