Er komen ‘Maakplaatsen’ in het Westerkwartier; hier kun je elektronica of huishoudelijke voorwerpen laten repareren

Westerkwartier – Bibliotheken Westerkwartier en Sociaal Werk De Schans openen 17 en 18 februari aanstaande een Maakplaats in Bibliotheek Marum en Bibliotheek Grootegast.

Een Maakplaats is er voor iedereen die iets wil laten repareren. Als we dingen repareren, gooien we minder weg. Dat is goed voor het milieu en  het is goedkoper dan steeds iets nieuws kopen. Maakplaatsen geven mensen ook een kans om elkaar te ontmoeten. Het is een activiteit die voor buurt- en dorpsbewoners makkelijk te bereiken is. Een Maakplaats werkt met enthousiaste vrijwilligers die samen met de bezoekers de spullen gaan repareren. Hierbij leren we mensen om spullen te repareren. Het gaat om reparatie van bijvoorbeeld elektronica en andere huishoudelijke voorwerpen.

Openingstijden Maakplaats
Maakplaats Marum is elke derde donderdag van de maand open tussen 10.00-12.00 uur in de bibliotheek Marum (Molenstraat 34). Wethouder Pieter van der Zwan opent de Maakplaats op 17 februari om 10.00 uur.

Maakplaats Grootegast is elke derde vrijdag van de maand open tussen 14.00-16.00 uur in de bibliotheek Grootegast (Marktplein 11). Wethouder Hielke Westra opent deze Maakplaats op 18 februari om 14.00 uur.

Heeft u thuis een kapot apparaat staan? En wilt u het laten repareren? Of wilt u bij de opening komen kijken? U bent u van harte welkom bij een van onze openingsmomenten op 17 of 18 februari. In verband met de coronamaatregelen vragen we u zich van te voren aan te melden via de agenda van Biblionet Groningen (www.biblionetgroningen.nl) of bij de balie van de bibliotheken in Marum of Grootegast.

Back to top button