Man wordt door ondersteuningsgroep van bed gelicht wegens openstaande celstraf

Westerkwartier – Een 32-jarige veroordeelde wist afgelopen zomer in Surhuisterveen succesvol aan zijn aanhouding te ontkomen door op sokken te vluchten. Na een achtervolging, die volgde op een routinecontrole, trof de politie een leeg voertuig aan.

Uit onderzoek bleek dat de bestuurder gezocht werd voor een openstaande schadevergoedingsmaatregel en een gevangenisstraf. Om zich snel uit de voeten te kunnen maken, had hij zijn klompen achtergelaten. De man had geen bekende woon- of verblijfplaats en bleef spoorloos.

Onderzoek
In de afgelopen weken werd er door de politie van basisteam Noordoost-Fryslân en het team Coördinatie Executietaken Noord-Nederland opnieuw onderzoek gedaan, wat resulteerde in de verblijfplaats.

 Donderdagochtend werd de man in een woning in de gemeente Westerkwartier door leden van de ondersteuningsgroep van bed gelicht en aangehouden. De klompen worden eerdaags weer keurig aan zijn (cel)deur afgeleverd, laat de politie weten via socialmedia.

Back to top button