Aanleg nieuwe fietspad nabij de Kokswijk in Zevenhuizen bereikt laatste fase

Zevenhuizen – Wethouder Infrastructuur en verkeer Geertje Dijkstra-Jacobi heeft donderdag 17 februari een bezoek gebracht aan de werkzaamheden voor de aanleg van het fietspad langs de Kokswijk in Zevenhuizen. Het werk is nu volop aan de gang. Het fietspad is over enkele weken gereed.

Verbetering verkeersveiligheid
Met een fietspad langs de Kokswijk in Zevenhuizen krijgt het dorp een vrij liggend fietspad langs een groot deel van de Kokswijk binnen de kom. Het fietspad sluit ook aan op de nieuwbouwwijk aan de Kokswijk. Het draagt bij aan de verkeersveiligheid van de inwoners van Zevenhuizen. Op de Kokswijk komt een versmalling in de weg. Hierdoor gaan automobilisten langzamer rijden.

Grondruil
De provincie en het rijk ondersteunen de plannen voor verkeersveiligheid en hebben hiervoor subsidie verleend. Het fietspad kon niet geheel op grond van de gemeente worden aangelegd. Daarom heeft de voormalige Stichting Vredewold met grondruil hieraan haar medewerking verleend.

Wens van bewoners
Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: “Bij de start van de gemeente Westerkwartier heeft het dorp Zevenhuizen de wens uitgesproken voor een fietspad en de bijkomende verkeersmaatregelen. De zorg voor verkeersveiligheid voor jong en oud heeft bij de gemeente de hoogste prioriteit.”

   .
Back to top button