Zie je vandaag regelmatig brandweer in Leek? Dat komt hier door. En jij kunt erbij zijn!

Leek – Wilt u zien hoe de brandweer te werk gaat bij incidenten en hoe snel ze dit kunnen? Vandaag, op zaterdag 23 maart 2024 organiseert brandweerkorps Leek samen met ABWC brandweerwedstrijden waar u dit kunt bewonderen.

De brandweerwedstrijden hebben als klasse brandbestrijding, hier wordt een scenario uitgezet en moeten verschillende ploegen dit scenario zo snel, maar ook zo veilig mogelijk oplossen. De brandweerkorpsen worden beoordeeld op hun inzet en hieruit volgt een eindklassement.

Speelschema
Verschillende brandweerteams uit de regio doen mee waaronder Norg-2, Denekamp, Assen-West 3, Veendam 1, Uithuizen 1, Oude Pekela 1, Delfzijl 1, Oude Pekela 2, Stadskanaal en Zuidlaren. Het speelschema begint om 08:00 uur, hier trapt ploeg Norg het begin van de wedstrijden af. Elk team heeft ongeveer een uur de tijd om het (gespeelde) incident op te lossen. Rond 12 uur is er tot 13:00 uur pauze, hierna begint de ploeg van Oude Pekela 1 aan het tweede gedeelte van de dag die tot ongeveer 17:00 uur duurt.

Het speelschema

Komen kijken?
De wedstrijden zijn kosteloos toegankelijk voor een ieder die benieuwd is naar hoe de brandweer te werk gaat. Tijdens de wedstrijden zijn er voor bezoekers mogelijkheden om de brandweerploegen in actie te zien tijdens hun inzet. Waar de wedstrijden precies gaan plaatsvinden in Leek wordt bewust niet gedeeld om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te houden. Iedereen die wil komen kijken kan zich melden bij de brandweerkazerne in Leek aan de Tolberterstraat 74. Op die locatie wordt verteld waar de wedstrijden te zien zijn. Wilt u meer informatie over de wedstrijden klik dan hier.

   
Back to top button