Veel gelezen

Stormblog: Meerdere bomen over wegen; toegangsweg woonwijk Oostindie korte tijd geblokkeerd (Update)

Leek – De brandweer en gemeente hebben het al de hele avond druk met meldingen wegwerken van omgevallen bomen en andere stormschades.

Sinds een uur of zes zijn de brandweerlieden van brandweer Leek al actief. Ze rijden op meldingen die via de centrale binnenkomen. Echter is contact krijgen behoorlijk lastig door het grote aantal telefoontjes die de centralisten te verwerken hebben. Sommige mensen schieten de brandweer op straat aan om melding te doen van omgevallen bomen.

De gemeente is ook al de gehele avond actief om alle wegen zo goed mogelijk begaanbaar te houden. Zo wordt met een grote mobiele kraan de stukken bomen van de weg gehaald en in de berm gelegd.

Stormblog
Hieronder hebben we een aantal inzetten van de brandweer samengevoegd in een Stormblog.

Foto’s/video: Jordi Haverdings & Sven Loer & Jelte Haumersen/InfoLeek.nl

Update 23:45 uur: Hoogtepunt Eunice is voorbij maar de storm in het noorden houdt nog even aan. Vanuit het zuiden begint de wind steeds meer te luwen. In het noorden kan de storm echter nog enkele uren aanhouden met zeer zware windstoten van 100-140 km/uur. Halverwege de nacht zullen de zeer zware windstoten ook in het noorden verdwenen zijn.

Boom blokkeert verkeer in en uit woonwijk Oostindie
De toegangsweg, Houtsingel, van woonwijk Oostindie is door een omgevallen boom enige tijd afgesloten geweest. Hierdoor kon het verkeer niet via de weg de wijk in en uit. Men kon via het fietspad de boom wel passeren. Brandweer Leek heeft de boom in stukken gezaagd waarna ze de weg weer vrij konden maken.

Gevallen takken blokkeren Natuurschoonweg in Nietap
Een aantal afgebroken takken van een boom zijn naar beneden gevallen en op de Natuurschoonweg beland. Hierdoor was de weg enige tijd gestremd. De brandweer heeft de takken doorgezaagd en naar de berm gesleept.

Boom valt over fietspad en weg nabij de Oldebertweg in Leek
Het fietspad en een deel van de Tolberterstraat is enige tijd geblokkeerd geweest door een grote omgewaaide boom. Deze boom is met wortel en al omver geblazen en deels uit de grond getrokken. Een naastgelegen boom is uit voorzorg omgezaagd. Deze leek het ook niet lang meer vol te houden en zou over de doorgaande weg vallen.

Takken vallen naar beneden nabij de Auwemalaan
Enkele grote takken zijn afgebroken en deels naar beneden gevallen. De takken die nog aan de boom hingen zijn met behulp van touwen los getrokken om zo het gevaar weg te nemen. Hierna was de weg al snel weer vrij.

Tolbertervaart geblokkeerd door takken
Nabij de Tolbertervaart was een boom omgewaaid en pal op de onverharde weg terecht gekomen. Een voorbijganger heeft de brandweer gebeld die de boom in stukken gezaagd hebben. Hierna was de weg al snel weer vrij.

Back to top button