Floorball (Unihockey) nu ook in Leek

LEEK – Sinds enige tijd wordt er ook in Leek Floorball, ook wel unihockey genoemd, gespeeld. Onder de vlag van Sportclub Rodenburg zijn inmiddels 25 leden actief in deze sport.

Floorball lijkt een beetje op ijshockey maar je speelt het in een sportzaal, met sportschoenen, kunststof sticks en een zachte plastic ‘gaten’-bal. Het veld is rondom voorzien van een boarding. Floorball heeft maar weinig regels. Daardoor kan iedereen al meteen een aardig partijtje meespelen. Floorball komt oorspronkelijk uit Zweden, maar is nu hard bezig heel Europa te veroveren. In Zweden, Finland, Tsjechië en Zwitserland staat floorball inmiddels in de top 10 van populairste sporten. In Nederland spelen intussen enkele duizenden mensen Floorball.

In de provincie Groningen zijn 4 verenigingen actief, Groningen, Haren, Meeden en dus nu ook Leek. De trainingen vinden elke donderdagavond plaats in de Rodenburghal. Vanaf 18.30 uur trainen kinderen t/m ca. 12 jaar en vanaf 20.00 uur trainen de tieners en volwassenen. Iedereen is welkom op een paar keer gratis mee te trainen.

Sportclub Rodenburg speelt met 3 teams ook officiële competitiewedstrijden, op dit moment met een E, D en B team.

   
Back to top button