OWK 1 maakt het titelfavoriet AVO 1 knap lastig

OOSTWOLD – Zondag 19 april 2015. Het zonnetje stond hoog aan de hemel en na al een heerlijke zaterdag achter de rug te hebben, waarop alle jeugdteams van OWK goede overwinningen hebben behaald, leek het voor het eerst in het tweede deel van het veldseizoen een perfect korfbaldagje te worden. Want wat zijn nu mooiere ingrediënten voor veldkorfbal dan een strakblauwe lucht, een heerlijk zonnetje, een terras vol publiek en, zoals gedurende de middag zou blijken, twee teams die dit publiek een leuke en aantrekkelijke wedstrijd voorschotelen.

Nadat eerst het tweede team een prima overwinning had geboekt op tegenstander SIOS mocht OWK 1 ditzelfde proberen te doen tegen de koploper in de eerste klasse C. AVO staat al het hele seizoen bovenaan en lijkt de ploeg die niet te kloppen is. Toch is niks minder waar, elke tegenstander is te verslaan met de juiste inzet en tactiek, met daarbij misschien een kleine dosis geluk. Maar OWK wilde niet op dit laatste vertrouwen vandaag en dus gingen we vol goede moed deze wedstrijd in. Winst zou betekenen dat we twee “bonuspunten” konden bijschrijven en deze zouden natuurlijk erg welkom zijn nu het einde van de competitie langzaam nadert en OWK 1 nog niet veilig is.

Zoals gezegd was het prima weer vandaag en in deze omstandigheden begon OWK scherp aan de wedstrijd. Via een 1-1 en 2-2 stand werd met goede aanvallen al gauw een 4-2 voorsprong gerealiseerd. Toch gaf AVO zich, zoals het een koploper betaamt, niet zomaar gewonnen en trok de stand weer gelijk naar 4-4. Nu was het echter toch weer OWK dat de dienst uitmaakte en in deze fase van de wedstrijd waren het de Oostwolders die uitliepen naar een 8-5 voorsprong. Helaas stokte hier de productie van de ploeg uit Oostwold in de eerste helft en AVO rook bloed. De Assenaren scoorden vier maal op rij en trokken hierdoor de ruststand naar 8-9.

Toch bleek dat het vertrouwen bij OWK groot was en in een prima eerste helft liet de ploeg zien dat zij het de, naar alle waarschijnlijkheid, toekomstige kampioen zeker niet cadeau wilden geven. Waarom ook, met slechts een punt verschil in een goede wedstrijd was er in de tweede helft nog van alles mogelijk en leek de ploeg uit Oostwold in een stunt te geloven.

Helaas was de start van de tweede helft, in tegenstelling tot de eerste, voor AVO. De Assenaren scoorden al snel twee goals waardoor de stand 8-11 werd en pas na 9 minuten wist OWK de korf weer te vinden. Ook twee punten waren echter nog goed te overbruggen, dus door de eigen aanval zorgvuldig neer te zetten en die van AVO onder druk te houden probeerden de Oostwolders uit alle macht om de stand weer gelijk te zetten. Toch was het in deze fase stuivertje wisselen wat doelpunten betreft en de marge van twee bleef staan tot 11-13 halverwege de tweede helft.

Dat was het moment dat AVO voor het eerst een voorsprong van 3 pakte en dit kwam OWK niet meer te boven. De equipe van Michel Daling streed echter voor wat het waard was en bleef doorgaan met het goede spel, waardoor AVO de wedstrijd slechts langzaam naar zich toe wist te trekken. De seconden tikten echter langzaam weg en de tijd drong voor OWK. Helaas wist de ploeg uit Oostwold nog slechts 3 keer te scoren en maakte AVO er nog 4 bij, wat de eindstand op 14-18 bepaalde.

Al met al maakte OWK deze middag een gretige en goede indruk en hoefde de ploeg zich zeker niet te schamen voor deze toch al min of meer ingecalculeerde nederlaag. Met iets meer geluk had OWK hier ook zomaar een punt, of misschien wel meer, kunnen behalen, maar het mocht helaas niet zo zijn. Toch geeft deze wedstrijd vertrouwen voor de komende weken, waarin cruciale wedstrijden op het programma staan tegen de naaste concurrenten. Er zullen nog zeker enkele punten bij moeten om handhaving te bewerkstelligen, maar met het vandaag getoonde spel moet dit zeker geen probleem zijn.

Volgende week reist de selectie van OWK af naar Nijmegen, waar voor zowel 1 als 2 de wedstrijd tegen Noviomagum op het programma staat. Voor het 1e op het oog weer een lastige wedstrijd, maar kijkend naar het resultaat in de thuiswedstrijd kunnen wij ook deze wedstrijd vol vertrouwen tegemoet zien en we zullen er alles aan doen om de lange reis de moeite waard te maken. Mochten er nog mensen zijn die volgende week zondag niets te doen hebben… om 13:00 begint het tweede team en om 14:30 speelt het eerste.

En zien we u dan niet, dan verwelkomen we u graag komende woensdagavond op het eigen veld bij de bekerwedstrijd van het eerste tegen De Wâlden. Kortom, ook deze week valt er weer genoeg te genieten!