Hoe gaat het nu met de aanleg van glasvezel?

Westerkwartier – De kans is groot dat u de laatste tijd gemerkt heeft dat de aanleg van de glasvezel langzaam door onze gemeente heen trekt. De gemeente Westerkwartier heeft een update naar buiten gebracht over de status en werkzaamheden die nog gepland staan.

Boven het Van Starkenborghkanaal bijna klaar
De aannemers zijn in het noordoosten van het Westerkwartier begonnen en trekken richting het zuiden. Het gebied boven het Van Starkenborghkanaal is bijna klaar.

Het gaat niet altijd goed
Op sommige plekken gaat de uitvoering beter dan op andere. De uitvoering heeft in het seizoen veel last van het weer. Hierdoor ziet de gemeente vaak:

  • Verreden, zachte bermen;
  • Lang openliggende sleuven;
  • Slecht straatwerk.

De gemeente ziet er op toe, dat dit uiteindelijk allemaal weer netjes gerepareerd wordt.

Kortdurende hinder
In de winter is er meer hinder dan in de zomerperiode. De aannemer probeert de overlast zo kort mogelijk te houden. De gemeente grijpt in wanneer de kwaliteit of veiligheid niet goed is. We laten dit dan herstellen. We geven alleen toestemming voor het werk als dat veilig kan.

Kwaliteit van uw leefomgeving
Wanneer het werk klaar is, controleert de gemeente of de kwaliteit van de openbare ruimte goed is. Het de bedoeling dat de straat en het groen weer terug komt, zoals deze was voordat het werk begon. Wanneer de tegels in de stoep erg slecht zijn, laten we deze soms meteen vervangen.

Twaalf maanden garantie
Nadat wij het werk goed keuren, gaat twaalf maanden garantie in. Aan het eind van de garantieperiode doen we een controle ronde en wordt schade gerepareerd. Op deze manier zorgen we voor de kwaliteit van onze omgeving.

Planning straatwerk herstel boven het Van Starkenborghkanaal
Helaas hebben een aantal dorpen de laatste tijd erg veel hinder ervaren van de aanleg. De aannemers zijn op dit moment bezig om alle restpunten in deze dorpen te repareren. Dit is 1 maart klaar. Hierna kan het nog voorkomen, dat de stoep hier en daar open moet, om naar een huis te graven. Ook dit wordt weer netjes teruggelegd.

Bermen herstel
Op veel plekken zijn de bermen kapotgereden en is het erg modderig. Dit zal door de aannemers netjes gemaakt worden, wanneer het weer beter is en de bermen kunnen opdrogen. Tot die tijd zal de aannemer met bakens en verkeersborden waarschuwen voor de slechte bermen. Als het nodig is zal de weg schoon gemaakt worden.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Westerkwartier.

Back to top button