Route vanuit Leek richting westelijke ringweg Groningen gaat de komende dagen veranderen

Groningen – Komend weekend gaat de situatie voor het verkeer vanuit Leek richting Groningen nabij het Vrijheidsplein voor langere tijd veranderen. Voor deze veranderingen voert Aanpak Ring Zuid deze week in de nachten allerlei werkzaamheden uit. Ook daarna staan er werkzaamheden op het programma om het nieuwe Vrijheidsplein te bouwen.

Om ruimte maken voor de bouw van het nieuwe Vrijheidsplein, leggen ze hier drie tijdelijke wegen aan (zie de afbeelding hieronder). De eerste tijdelijke weg is al open, dat is de tijdelijke afrit vanaf het Vrijheidsplein naar de Laan van de Vrijheid. De planning is dat de andere twee tijdelijke wegen vrijdag 25 februari open gaan. Het gaat om een nieuwe verbinding vanaf het Vrijheidsplein naar de westelijke ringweg en om een tijdelijke ‘keerlus’. Die laatste leggen ze aan om een soort superrotonde te maken. Die superrotonde is een combinatie van de rotondes bij Corpus den Hoorn/Stadspark en het Vrijheidsplein.

De werkzaamheden en bijbehorende planning van Aanpak Ring Zuid vind je hieronder:

Periode Verkeershinder
vanaf donderdagavond 24 februari 20.00 uur Dicht:

– Oprit vanaf Vrijheidsplein naar Julianaplein

vanaf vrijdagochtend 25 februari 06.00 uur tot
zondag 27 maart
Open:

– Tijdelijke keerlus terug richting Laan Corpus den Hoorn

– Dubbele baan bij afrit Groningen-West (afrit 36a)

Dicht:

– Onderdoorgang rotonde Corpus den Hoorn van zuid naar noord (voor verkeer vanaf Laan Corpus den Hoorn richting Drachten)

vanaf vrijdagochtend 25 februari 6.00 uur Open:

– Tijdelijke weg voor verkeer van Laan Corpus den Hoorn richting westelijke ringweg

Actuele informatie
De werkzaamheden en data zijn onder voorbehoud. Voor een actueel overzicht van de verkeerstremmingen en omleidingsroutes in Groningen ga naar de Slimme Kaart van Groningen Bereikbaar(opent in nieuw venster)(verwijst naar een andere website).

Routeinformatie via Ask&GO
Ask&GO geeft tijdens Operatie Julianaplein (tot 9 mei) routeadvies via Whatsapp. Ask&GO is bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 19.00 uur. Stuur via Whatsapp een bericht naar: 085 065 90 91.

Back to top button