Een zorgzame samenleving: “Hoe gaat het écht met jou?”

Westerkwartier – VZ Westerkwartier staat voor een zorgzame samenleving. Een samenleving waarin goed noaberschap de norm is en waarin men naar elkaar omkijkt. Als buurtwerker heeft kandidaat-raadslid Harry Rook uit Zuidhorn van dichtbij gezien hoe belangrijk het is om eens gewoon aan iemand te vragen: “Hoe gaat het écht met jou?” Een simpele vraag die voor sommige mensen in onze omgeving een wereld van verschil kan maken, weet Rook uit eigen ervaring.

Rook: “De kracht van de samenleving, van onze gemeenschap, onze dorpen zit hem in samenwerken en naar elkaar luisteren. Dus niet alleen maar iemand aanhoren, maar ook geïnteresseerd doorvragen.” Als buurtwerker kent Harry Rook ook de keerzijde van de medaille. Wat er gebeurd als men zich niet gehoord voelt, het idee heeft dat alles en iedereen tegen je is en problemen zich opstapelen terwijl je nergens terecht kan voor een oplossing. “Een glijdende schaal, waardoor mensen in de spreekwoordelijke put raken”, aldus Rook. “Op gemeentelijk niveau begint de aanpak van deze ongelukkige situatie bij de politiek.”

Luisteren
“Daarom heb ik mij aangesloten bij VZ Westerkwartier”, blikt Rook terug naar het moment waarop hij als inwoner van de voormalige gemeente Zuidhorn besloot zich bij de -dan nog- Grootegaster partij aan te sluiten. “VZ Westerkwartier heeft in die voormalige gemeente aangetoond naar de inwoners te luisteren en die geluiden ook door te laten klinken in de gemeenteraad.

Oog voor elkaar
Alhoewel de herindeling volgde en VZ 2000 werd omgedoopt tot VZ Westerkwartier, zijn de kernwaarden van de partij overeind gebleven. Rook: “VZ Westerkwartier wil samen met de inwoners de schouders eronder zetten en werken aan een veilige en zorgzame samenleving, waarin men oog heeft voor elkaar en waar men naar elkaar luistert. Een samenleving waar jong en oud in meedoet en wordt gewaardeerd. Een samenleving waarin niet alleen de buurtwerker, maar ook de buurman, de groenteboer of een ambtenaar van de gemeente eens oprecht aan iemand vraagt: En hoe gaat het nu écht met jou?”

Als lokale partij staat VZ Westerkwartier midden in de samenleving en is betrokken bij onze inwoners. Samen staan we sterk voor een veilig, zorgzaam en leefbaar Westerkwartier. Kijk op www.vzwesterkwartier.nl wat VZ Westerkwartier nog meer voor u kan betekenen.

Back to top button